AnnonceLuk annonce
Billedserie: Her skal man ikke have højdeskræk

13-12-2018

Hele byggepladsen hos Avista Oil overdækkes med et kæmpe telt. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Et kæmpe telt er ved at blive sat op hos Avista Oil på Kalundborg Havn, som skal overdække hele byggepladsen. Medarbejderne som sætter teltet op, skal absolut ikke lide af højdeskræk.

Avista Oil på Kalundborg Havn er godt i gang med at opføre et helt nyt raffinaderi på det sted hvor det gamle brændte, tilbage i sommeren 2017.

Foreløbigt er der hamret hele 170 pæle ned i undergrunden og snart begynder selve støbearbejdet til fundamentet.

De fleste som har kørt forbi byggepladsen de seneste dage har nok bemærket, at en kæmpe stålkonstruktion er ved at blive rejst sig på byggepladsen, et såkaldt ’sitecover’, et kæmpe telt som skal dække hele byggepladsen, i det her tilfælde omkring 1500 kvadratmeter.

Medarbejderne som er ved at rejse det store telt skal absolut ikke lide af højdeskræk, der er 35 meter til toppen, og her arbejder de med at fastgøre de mange stålellementer som bliver hejst på plads af en stor mobilkran. Medarbejderne er selvfølgelig sikret med en sele, så de ikke kan falde ned, men det ser noget halsbrækkende ud når man ser det hele nede fra.

”Vi ved ikke hvordan vinteren bliver, men typisk vil der være omkring 30 vejrligsdage hen over en vinter, hvor arbejdet mere eller mindre er stoppet på grund af vejret, derfor har vi valgt at overdække hele byggepladsen, også fordi vi kører med en stram tidsplan,” fortæller John Johansen, produktions- og vedligeholdelseschef hos Avista Oil i Kalundborg.

Hele stålkonstruktionen overdækkes både i taget og på siderne, ligeledes monteres to store portalkraner i loftet, det vil spare på brugen af mobilkraner i løbet af byggeperioden, når de mange rør, tårne og stålkonstruktioner skal hejses på plads.

Det store ’sitecover’ skal overdække byggepladsen det næste halve år og er designet til at kunne modstå en storm.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0