AnnonceLuk annonce
Atter jul på vingården

18-11-2018

Der er masser af julestemning på Dyrehøj Vingaard den kommende weekend. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Traditionen tro, er der igen i år julemarked på Dyrehøj Vingaard. Som altid er der en masse forskellige boder, hvor man kan købe alverdens fine ting, ligesom der er store smagsoplevelser på vingården.

Man kan næsten mærke julestemningen brede sig. Duften af brændte mandler hænger i luften, og de fine grønne træer står her og der på gårdspladsen, når Dyrehøj Vingaard byder indenfor til julemarked på vingården. De laver nemlig selv deres egne brændte mandler, og ydermere er der salg af juletræer på gårdspladsen. Det er i den kommende weekend, den. 24. og 25. november, at der er julemarked på Dyrehøj Vingaard, hvor der er rig mulighed for at hygge sig med at drikke gløgg, spise de berømte fyldte æbleskiver, tale med julemanden og ikke mindst købe nisser og andet godt fra de mange boder på vingården.

Derudover kan man, til julemarkedet, også besøge destilleriet på vingården, hvor der er flere smagsprøver, når julemarkedet løber af stablen i den kommende weekend, både lørdag og søndag. Café Dyrehøj vil også have åbent, og her serveres lidt frokost, hvis man skulle trænge. 

”Menukortet lyder på oksekødsburger, flæskestegssandwich og vinbondens bræt, det sidste som juleislæt denne weekend. Vi har naturligvis samme åbningstider som julemarkedet,” siger Tina Thrysøe.

Flere boder end tidligere

I år vil der være endnu flere boder end tidligere på julemarkedet på vingården.  

”Vi har 50 boder i år, så der er fyldt op i alle hjørner, og man kan gå hele vejen igennem gården til 1. salen, videre ned i festsalen og i gennem vineriet og hen i laden, hvor der er aktiviteter for børn,” fortæller Camilla Anskjær Stenrand, der bestyrer butikken på Dyrehøj Vingaard.

Til julemarkedet er der også mulighed for at dekorere sit eget honninghjerte, da Urhøj Kafferisteri har bagt honninghjerter, og står klar til, at man kommer og er kreativ ved deres stand. Om lørdagen kommer Almuegaarden ligeledes og viser, hvordan man laver bolsjer. Ligesom flere leverandører byder på smagsprøver til julemarkedet. Endelig kommer Ruds Vedby Børnegarde forbi vingården, og går en tur på gårdspladsen søndag formiddag. 

Konkurrencer for store og små

Som altid er der også en konkurrence for børnene. Nissen har gemt nogle bogstaver rundt omkring blandt boder og måske i gløgg gryden. Børnene skal finde dem, og sætte dem sammen til et ord, og er man heldig at gætte kodeordet, vinder man måske konkurrencen. Derudover trækker Dyrehøj Vingaard, traditionen tro, lod om tre gavekurve på indgangsbilletten. Vindernumrene bliver annonceret på hjemmesiden og Facebook efterfølgende.

Julemarkedet på Dyrehøj Vingaard foregår lørdag og søndag den 24./25. november kl. 10 -16.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0