AnnonceLuk annonce
Atelier Himmelhuset 

22-05-2021

Maleri af Maja de Hemmer. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Hos Atelier Himmelhuset i Eskebjerg kan man også opleve Kunst i Pinsen. Her udstiller Maja de Hemmers og Erling Jeppesen deres malerier i garagegalleriet. 

”Vi kalder vores sted Atelier Himmelhuset på grund af de store udsyn og vide himle, vi ser her. Vi kunne også have kaldt det ild og vand, for så forskellige er vores kunst. Eller Luft og Jord,” fortæller de to kunstnere, hvis malerier i sandhed er meget forskellige. 

Erling Jeppesen maler fantasifulde malerier i et mix af abstrakt og figurativt formsprog på lærred med akryl og tørfarve. Det er formstærke kompositioner med kant og ofte noget uventet. Maja de Hemmer maler lette malerier i akryl på lærred i mange transparente lag, koncentreret om lyset bag tingene. Ofte med mere eller mindre abstraktion over et naturalistisk udgangspunkt.

”Vi henter inspiration fra hele verden. Vi har rejst en del, og vi har hentet inspiration til flere af vores malerier fra hele verden, fx Arizona, Indien og Norge. Men meget inspiration henter vi lige her, hvor vi bor. Derudover finder jeg alle mulige ting, når jeg går ture både herhjemme og i udlandet, og så sætter jeg det sammen. Det hele har en historie, og jeg ved, hvor hver en ting kommer fra,” fortæller Erling Jeppesen.

Begge kunstnere er mangeårige medlemmer af Kunstnersammenslutningen Morild, som står for udstillinger hver sommer i Nykøbing Sjælland. Maja de Hemmer er uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole i København og på Kunstskolen Odsherred. Erling Jeppesen har udviklet sig via tegneundervisning på Glyptoteket og videre gennem livet, og har flere udstillinger bag sig.

Der er åbent hele pinsen i Atelier Himmelhuset mellem kl. 11-17, og der vil være te og kaffe i te-pavillonen i haven, ligesom der er mulighed for at spise medbragt mad.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0