AnnonceLuk annonce
Asylcentret slog dørene op til en festlig søndag

20-11-2016

Der var gang i mange aktiviteter til Åbent Hus arrangementet på Asylcentret. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Asylcentret havde rullet den røde løber ud og bød alle interesserede indenfor til åbent hus søndag middag, det blev både en festlig og hyggelig dag for beboere og de mange gæster.

Asylcentret i det gamle Kalundborg Sygehus havde søndag arrangeret åbent hus, her kunne alle interesserede opleve asylcentret indefra og både se og høre om hvordan hverdagen er for de knapt 300 asylansøgere der er på centret i øjeblikket.

De mange gæster der mødte op blev budt på kaffe og hjemmebagt kage og så kunne man ellers bevæge sig rundt på de forskellige etager og opleve hvordan asylansøgerne bor, se sy værkstedet, opleve de små køkkener hvor der blev kokkereret, der var åbent til jobcentrets kontor og centrets sundhedsklinik.

Der var også guidede ture rundt på centret og Bent Jahns, der er daglig leder af asylcenteret i Kalundborg, fortalte bl.a.

beboerne er først og fremmest meget glade for Kalundborg, og den måde, hvorpå folk har taget imod dem på. De har ikke oplevet de store ting, som har været ubehagelige, og det er slet ikke blevet, som flere nok frygtede, frygten er helt gjort til skamme, vi har ingen problemer haft, men jeg kan ærligt sige, at jeg var forberedt på det værste, da jeg havde fået af vide, at Kalundborg var et af de hårde steder, vi er også meget taknemlige for de mange frivillige som hjælper til på centret, uden dem kunne vi ikke køre centret”.

Enhedspris 5 kr.

Blandt de mange frivillige er dem som står for den lille butik, her kan beboerne købe tøj og sko og til en fast enhedspris på 5,- kr. pr. stk.

Tøjet kommer fra borgere i Kalundborg som har afleveret tøjet i de to containere der er placeret ved den gamle ambulance indgang på sygehuset, og der er plads til mere, fortæller de frivillige i butikken.

Bliv tilmeldt vores nyhedsbrev og få en e-mail hvergang der er nyt på TV-Kalundborg.dk, KLIK HER

Musik og fest

Gæsterne til åbent hus arrangementet oplevede rigtigt mange glade børn og voksne, masser af smil og imødekommenhed, dørene blev åbnet til værelserne og der blev budt indenfor, og faktisk kan flere af dem allerede tale et forståeligt dansk, bl.a. 17-årige Saeed fra Afghanistan, som har været i Danmark i ni måneder, og som holdt foredrag på dansk, om sit liv.

Gæsterne kunne også opleve asylansøgernes kogekunst, for bare 10 kr. kunne der købes en spisebillet til en overdådig buffet med mange forskellige retter af spændende mad.

De gæster som mødte op til åbent hus har helt sikkert fået en positiv oplevelse om livet i asylcentret i Kalundborg, og er der nogen som har haft fordomme af forskellig art, ja så bør de nok være væk nu.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0