AnnonceLuk annonce
Billedserie: Asnæsværkets kulkraner skrottes

25-10-2016

De to store kulkraner ved Asnæsværket skal nu skrottes, arbejdet begyndte tirsdag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

De to store markante gule kulkraner ved Asnæsværket skal skrottes, arbejdet begyndte tirsdag morgen og varer omkring 14 dage.

Siden begyndelsen af 80’erne har de to store, 55 meter høje, gule kulkraner været en slags varetegn for Asnæsværket i Kalundborg, men nu er det slut, Dong Energy, som ejer Asnæsværket har besluttet af kulkranerne skal skrottes, arbejdet begyndte tirsdag morgen, hvor den store flydekran Samson, fra selskabet Dansk Bjærgning og Bugsering, lagde til ved Asnæsværket.

Kranerne bliver skåret ud i store stykker, og sat af i kulgården hvor maskiner med kæmpe hydrauliske sakse klipper kulkranerne ud i små stykker og kildesorterer så alle miljøforhold overholdes.

Arbejdet med at fjerne kulkranerne fra kajanlægget ventes at vare 14 dage, alt efter vejret, men tirsdag morgen var vejret i den grad med nedbrydningsfolkene, sol og helt vindstille.

Asnæsværket har efterhånden kun mindre, eller slet ingen drift med kul, derfor er kulkranerne blevet overflødige og er ikke længere tidssvarende, den mængde kul der bruges på stedet losses fremover med en stor gravemaskine ved et af de andre kaljanlæg på Asnæsværket.

Det er ikke kun kulkranerne som er blevet overflødige, også to store skovlhjulmaskiner, de såkaldte kulstakkere, der modtager kullene med transportbåndet fra kranerne og udlægger kullene på pladsen, er ikke længere i brug, derfor bliver de også skrottet.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0