AnnonceLuk annonce
10.000 æsker med lægemidler stablet op i baglokalet

20-11-2018

Apoteker Annette Brasen fra Kalundborg Svane Apotek, mellem nogle af de 250 plastikkasser som i øjeblikket udgør lageret på Kalundborg Svane Apotek. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Installering af en ny varerobot betyder at 10.000 æsker med lægemidler lige nu er placeret i 250 plastikkasser i baglokalet på Kalundborg Svane Apotek. Det giver ekstra udfordringer for medarbejderne og kunderne skal vente lidt længere.

”Der er orden i rodet, men det er lidt tilbage til gamle dage,” siger apoteker Annette Brasen fra Kalundborg Svane Apotek.

For udenforstående ser det lidt kaotisk ud. 250 plastickasser med lige omkring 10.000 æsker lægemiddel, er stablet i hele bagbutikken og på gangarealer på apoteket i Bredgade.

Normalt er de mange pakker lægemiddel gemt godt væk i den automatiske varerobot, men den er lige nu under udskiftning, og personalet er gået tilbage til gamle dage, hvor alt foregår manuelt.

”Det betyder at kunderne kommer til at vente lidt længere, og ind imellem kan det se ud som om der ikke er ret mange på arbejde, men det er altså fordi personalet er ude i bagbutikken for at finde varerne i de 250 plastikkasser, kunderne er jo heller ikke vandt til at vi går fra dem, så det skal man lige vende sig til” forklarer souschef Bettina Ødegaard.

Det er nye EU krav som har gjort det nødvendigt at udskifte den ni år gamle lagerrobot.

”Der skal fremover være langt flere informationer på lægemidlets stregkode, bl.a. for at mindske muligheden for forfalskede lægemidler, alt skal være sporbart fra det forlader fabrikken til det er udleveret,” fortæller Annette Brasen, og fortsætter,

”Vi kunne godt have opgraderet vores gamle robot, men nu har vi valgt at udskifte den med den nyeste teknologi.”

Selv om apotekets lageret nu er placeret i 250 kasser, så kommer der nye varer hjem hver eneste morgen som skal sorteres ud i de mange kasser, den første dag efter at robotten var tømt og de nye varer skulle sorteres gik apotekets elev hele 7,5 km. ifølge hendes skridttæller, så der er god motion for personalet.

”Man får lidt et andet forhold til sine varer,” siger Annette Brasen.

Udskiftningen af lagerrobotten varer små to uger endnu.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0