AnnonceLuk annonce
Antennelaug sørger for hjertestarter 

09-07-2019

Thomas Philip, der er bestyrelsesformand i Kalundborgegnens Antennelaug, står her ved den nye hjertestarter, som Kalundborgegnens Antennelaug netop har sat op. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Personalet hos Kalundborgegnens Antennelaug har længe snakket om, at der burde være en hjertestarter hos dem, da der kommer mange folk hos dem hver dag. Derfor gik de videre med det til bestyrelsen, og der er nu kommet en hjertestarter op  - tilgængelig 24 timer i døgnet for alle. 

Daniel Badeby, der er systemadministrator hos Kalundborgegnens Antennelaug, foreslog for kort tid siden bestyrelsen i antennelauget, om man ikke skulle investere i en hjertestarter, hvilket bestyrelsen bakkede op om, da der faktisk ikke hidtil har været en hjertestarter, der er tilgængelig for alle i døgnets 24 timer, på Stejlhøj. 

”Det var Daniel Badeby fra Kalundborgegnens Antennelaug, der foreslog bestyrelsen, om vi ikke skulle investere i en hjertestarter. Det var vi med det samme med på, dog stillede vi det krav, at den hænger udenfor, så den er tilgængelig for alle døgnets 24 timer,” fortæller Thomas Philip, der er bestyrelsesformand i Kalundborgegnens Antennelaug.

Ingen hjælp efter kl. 15

Han fortæller, at Daniel badeby havde undersøgt lidt om, hvor mange hjertestartere, der egentlig var i området, og det viste sig, at der efter kl. 15 på hverdage samt i weekender og på helligdage, ikke var nogen hjertestarter at få fat i på Stejlhøj.

”Vi vil gerne gøre dette for vores medlemmer, men også for området. Der kommer mange mennesker hos Kalundborgegnens Antennelaug hver dag, ligesom der kommer rigtig mange mennesker på Stejlhøj først på aftenen og i weekenden, og så duer det jo ikke, at der ingen hjertestarter er tilgængelig, hvis uheldet skulle være ude,” siger Thomas Philip.

Førstehjælpskursus til alle ansatte

Hjertestarteren er nu købt og sat op i et skab, der hænger på væggen til højre for indgangen til Kalundborgegnens Antennelaug. Hjertestarteren er ligeledes registreret på hjertestarter.dk, så alle kan se, at der hænger en hjertestarter tilgængelig døgnets 24 timer på Stejlhøj.

Hjertestarteren bliver serviceret og vedligeholdt af Kalundborgegnens Antennelaug, som ydermere har købt et førstehjælpskursus til alle deres ansatte – både i at håndtere en hjertestarter samt i almindelig førstehjælp. Hjertestarteren bliver i øvrigt videoovervåget.

”Vi tror og håber på, at det ikke giver mening at stjæle noget, der redder liv, men vi har alligevel valgt at overvåge vores hjertestarter samt at plombere den. Det sidste også i tilfælde af, at den bliver brugt og hængt tilbage på plads, men at folk glemmer at fortælle, at den er blevet brugt, hvilket jo kan være katastrofalt, hvis man så står og skal bruge den på et senere tidspunkt, og den ikke er klar,” slutter Thomas Philip.

På Hjertestarter.dk kan man registrere sin hjertestarter uanset, om det er privatperson eller virksomhed, der ejer hjertestarteren. Det er vigtigt at registrere den ligeledes at skrive, hvorvidt hjertestarteren er tilgængelig døgnets 24 timer eller, om den, en del af tiden, er låst inde, så alle ved, hvor de kan få fat i en hjertestarter henne i deres område, hvis der skulle blive brug for en sådan. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0