AnnonceLuk annonce
Andre firmaer har også kig på Ny Vesthavn

23-12-2020

Inden længe bliver der masser af trafik ind og ud af den nye port til Ny Vesthavn. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Mærsk flytter hele sin sjællandske søværts containertrafik til Ny Vesthavn i Kalundborg, det giver stor travlhed for Kalundborg Havn i den nærmeste fremtid, men der forhandles også med andre firmaer om at etablere sig i Kalundborg.

Mandagens nyhed om, at A.P. Møller-Mærsk-gruppens havneselskab APM Terminals vil etablere en helt ny containerterminal på Ny Vesthavn, med start den 1. marts, kommer til at give rigtigt meget travlhed for Kalundborg Havn.

”Der ligger et stort arbejde foran os, vi skal oprette en helt ny containerterminal meget hurtigt, og skal bl.a. flytte de to containerkraner over på Ny Vesthavn, der skal etableres bygninger til mandskab, som bliver nogle pavilloner til at starte med, så der er tryk på, der er en lang liste over ting der skal gøres klar meget hurtigt,” fortæller havnedirektør for Kalundborg Havn, Bent Rasmussen.

Forhandlingerne med APM Terminals og Maersk Line har stået på i omkring et år inden kontrakten kunne underskrives, men generelt er interessen stor for Ny Vesthavn.

”Der er mange emner at arbejde med, interessen er stor og vi drikker meget kaffe og holder mange Teams møder i øjeblikket, så vi håber da, at nogle af henvendelserne bliver til en konkret aftale, mere kan vi ikke melde ud i øjeblikket,” siger Bent Rasmussen.

Motorvej

Med Mærsks beslutning om at gøre Kalundborg Havn til knudepunkt for alt containertrafik i Østdanmark er også det sidste stykke af den længeventede Kalundborg-motorvej forhåbentligt rykket et vigtigt skridt nærmere.

”Jeg ser til min store glæde at politikerne på Christianborg er positive stemt for at få gjort Kalundborgmotorvejen færdig, der skal laves en ny infrastrukturplan først i det nye år, og så må vi håbe at motorvejen til Kalundborg står allerøverst, det er mit største ønske. Man kan ikke få transport og industri til at fungere, hvis ikke infrastrukturen er i orden, og så skal vi også i gang med at se på rute 22 mod Slagelse og Næstved, men vi er nødt til at gøre det ene færdig før vi kaster os over det næste,” siger Bent Rasmussen.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0