AnnonceLuk annonce
Ambulance kørte fast på brandvej

12-02-2019

Vejen er markeret som brandvej, men absolut ikke egnet til store redningskøretøjer. Privatfoto

Af Jens Nielsen

En ambulance kørte fast på en brandvej på Vesterlyng i søndags i forbindelse med at en mand med hjertestop skulle hentes. Vej og Park skal være deres ansvar bevidst, siger indsatsleder fra Vestsjællands Brandvæsen.

En brandvej ved Vesterlyng i Eskebjerg var så blød at en ambulance kørte fast søndag, i forbindelse med at den skulle hente en mand som havde fået hjertestop i et svært tilgængeligt terræn.

Ambulancen var kørt ned ad vejen, som er fint markeret som brandvej, men vejen var blød og ambulancen kørte fast og måtte have hjælp for at komme fri igen.

Det har fået beredskabsinspektør Jan Clausen fra Vestsjællands Brandvæsen til at skrive til Vej og Park, om at de skal være deres ansvar bevidst.

”Jeg vil gerne have at afdelingen i Vej og Park er deres ansvar bevidst, for når de skriver til folk at de skal beskære deres træer og vedligeholde deres private fællesveje, med henblik på at redningsberedskabet skal kunne komme frem, så må de selv leve op til kravene. Jeg har et ønske om at når vejen er markeret som brandvej, så skal den også vedligeholdes som en brandvej, så redningskøretøjerne kan komme frem” siger Jan Clausen.

Vestsjællands Brandvæsen blev tilkaldt til opgaven på Vesterlyng for at hjælpe ambulanceredderne med at bære manden frem til ambulancen, og Jan Clausen var selv med som indsatsleder.

”I det her tilfælde gjorde det ingen forskel, da manden desværre var omkommet og ikke stod til at redde inden ambulancen kom frem, men det kan koste menneskeliv hvis redningsberedskabet ikke kan komme frem til en brand eller til folk som er ramt af sygdom,” siger Jan Clausen.

På grund af ferie har det ikke været muligt at få en kommentar fra Vej og Park i Kalundborg Kommune.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0