AnnonceLuk annonce
Alzheimerforeningen mangler indsamlere i Kalundborg

20-08-2018

Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lørdag den 22. september samler Alzheimerforeningen ind til de mange tusinde demensramte familier i Danmark. Men organisationen mangler indsamlere i Kalundborg. Måske er det noget for dig?

På indsamlingsbøtten står der: 'Husk mig', og lørdag den 22. september går hundredvis af mennesker på gaden i hele Danmark for at samle ind til Alzheimerforeningens landsindsamling. Men der er brug for indsamlere i Kalundborg. Derfor opfordrer Alzheimerforeningen nu lokale borgere til at melde sig. 

Demens - en frygtet sygdom

Omkring 85.000 mennesker lever med en alvorlig demenssygdom, og ca. 400.000 pårørende står lige ved siden af. Hver tredje time dør en dansker af en demenssygdom, som er en af de mest frygtede og opslidende sygdomme i Danmark.

https://www.huskedagen.dk/gadeindsamling/her-samler-vi-ind/

”Demens rammer hårdt. Når et menneske får demens bliver hele familien ramt. Mange oplever, at hverdagen splintres i tusinde stykker, når man ser sin nærmeste langsomt forsvinde ind i glemslen. Men der er håb, for det er muligt at leve et godt liv med demens - det kræver blot den rette støtte og forståelse. Med pengene fra landsindsamlingen er vi med til at sikre, at mennesker med demens og deres pårørende får den støtte og rådgivning i hverdagen, der kan gøre livet med demens bedre. Og med støtte til forskningen kan vi holde liv i håbet om at finde en kur,” siger direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.

Alzheimerforeningen håber, at så mange som muligt melder sig, og bruger et par timer mellem 10 og 13 lørdag den 22. september. Tilmeld dig på www.huskedagen.dk.

Se listen over indsamlingssteder her: https://www.huskedagen.dk/gadeindsamling/her-samler-vi-ind/

Fakta om demens:

  • I Danmark lever op 70-85.000 mennesker med en demenssygdom
  • Heraf har ca. 45.000 Alzheimers sygdom
  • Hver dag rammes 40-45 mennesker af demens i Danmark
  • I 2040 forventes antallet af mennesker med demens at vokse til 150.000
  • Hver tredje time dør en dansker af en demenssygdom.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0