AnnonceLuk annonce
Allikelund har styr på fjernundervisningen

17-03-2020

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Efter pressemødet vedrørende COVID-19, også kaldet Coronavirus, onsdag aften i sidste uge, blev eleverne på Allikelund Gymnasium bedt om at blive hjemme, foreløbigt i 2 uger. Det betyder, at undervisningen nu har taget en helt ny form – nemlig fjernundervisning.

Fjernundervisningen på Allikelund Gymnasium går godt, lyder meldingen fra rektor Karen Marie Bach Christensen, der har talt i telefon med alle underviserne. Rektoren fortæller ydermere, at den alvorlige situation på mange måder har fremmet den pædagogiske kreativitet, og at hun er overrasket over, hvor ekstrem forandringsparate både undervisere og elever har været. Hun glæder sig dog til, at der igen kommer liv på Allikelund Gymnasium. 

”Jeg har prioriteret at snakke med alle underviserne for at sikre mig, at de er trygge i den nye måde at udfylde lærerrollen på. Min oplevelse er, at de i den grad har evnet hurtigt at omlægge undervisningen, de har tænkt kreative og i det hele taget håndterede situationen fantastisk,” fortæller en stolt rektor. 

Flere undervisere har beskrevet, hvordan de har brugt en del af weekenden på at gennemtænke, hvordan de faglige forløb optimalt kan omdannes, og hvordan de gøres tilgængelige for eleverne, som jo også er i en helt forandret situation. Men også eleverne tager situationen i stiv arm, selv om de savner den almindelige undervisning på skolen.

Siff fra 2.K og Josefine fra 2.O fortæller ’’Vi savner selvfølgelig den hjælp, vi kunne få, hvis vi var tilstede på skolen. Men lærerne gør det så godt de kan. Men overordnet set savner vi den almindelige undervisning.’’ 

Elever fra 1.X  ser også fordele ved den nye undervisningssituation: ’’Det kan være en fordel at sidde herhjemme, idet der ikke er noget, som forstyrrer koncentrationen, det er jo mit eget hjem. Det er dog lidt vanskeligere, når nye emner skal startes op. Alt i alt synes vi dog, at det fungerer helt fint, og at der er fundet gode løsninger i forhold til den fjernundervisning, vi får. Det var en smule forvirrende i sidste uge, men nu fungerer det hele. En helt anden fordel er, at man kan står op kl. 07:50 og være i skolen kl. 8:00.”

Ros fra lærerstaben

’’Vores elever har jo teknisk snilde i forvejen, så de er alle helt klar på fjernundervisningen. Vi er i gang med et forløb, og jeg har selvfølgelig re-tænkt det i forhold til fjerneundervisning,” fortæller Anne Mette Hartvigsen, der underviser i engelsk på Allikelund Gymnasium.

Også Bjarne Ove Hansen, der underviser i dansk er imponeret over, hvor gode eleverne er til at hjælpe hinanden: ’’Først og fremmest savner vi vores elever, og vi glæder os til at få dem igen. Når det så er sagt, så er jeg imponeret over, hvor gode eleverne er til at hjælpe hinanden. Jeg oplever i dansk, at denne form for undervisning også er med til at skærpe elevernes læse- og forstå evne, når de får udleveret en opgave, hvor underviseren ikke lige er tilstede til at svare på spørgsmål.’’

Houssein Ali Elsalhi, der underviser i kemi, er også meget positiv: ’’Jeg er meget positiv overrasket over, hvor flot vores elever bare har taget denne nye undervisningsform til sig. I kemi får eleverne løbende udleveret et eksamensspørgsmål, som de så arbejder med og besvare. Det giver dem en super mulighed for allerede nu at forberede og fordybe sig til en eventuel kommende eksamen til sommer.’’ 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0