AnnonceLuk annonce
Alle sejl sat ind til sundhedsfestival

30-08-2016

Fotocollage: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I dagene fredag den 2. til søndag den 4. september 2016 inviterer Kalundborg Kommune for første gang til "Sundhed i Bevægelse" - en idræts- og sundhedsfestival.

Kultur & Fritidsudvalget samt Ældre- og Sundhedsudvalget har besluttet, at sammenarbejde om at afholde et stort arrangement med fokus på trivsel, sundhed og idræt i Kalundborg Kommune. Den første weekend i september vil således byde på en masse aktiviteter, frivillige og sociale foreninger, private leverandører med autorisation fra Sundhedsstyrelsen, kommunale aktører og registrerede alternative behandlere (RAB godkendte).

Kalundborg Kommune har tidligere afholdt Sundhedsmesse i Kultur- og Idrætshallerne, men i år satser man større, og inddrager hele byen over tre dage. Der er rigtig mange aktiviteter alle tre dage, hvor Kalundborg Kommune afholder sundhedsfestival i Kalundborg. Der er tilmeldt 72 aktører. Man kan fx møde repræsentanter fra patientforeninger, idrætsforeninger, Region Sjælland, Kalundborg Kommune, private sundhedsaktører, motionscentre og mange flere. Borgmester Martin Damm (V) holder åbningstalen kl. 10 lørdag formiddag i Kalundborg Hallerne.

Aktiviteterne foregår over hele byen, bl.a. i Kordilgade, Vænget og Lindegade samt på Solskinspladsen, på Gisseløre, i Kalundborg Hallerne og i Munkesøen. Alle aktiviteter er gratis at deltage i, og der er noget for både børn og voksne. Bl.a. kan børn få en træktur på en islandsk hest, bage en pandekage over bål, tumle og udfordre deres motorik på bObles tumledyr, køre i en sæbekassebil og komme i lære som cirkusartist hos Cirkus O'laiski.

Derudover er der også underholdning til alle, da der, udover de mange aktørerer, der har en bred vifte af spændende aktiviteter og tilbud, også er underholdende indslag. Fx Dynamic Duo på Klostertorvet. Dynamic Duo er kendt fra TV, hvor de var i finalen i "Danmark har talent". De vil underholde med deres show samt lære nogle af deres tricks og moves fra sig. Derudover kommer Sylvester Agbedoglo med sine trommer. Sylvester stammer fra Togo i Vestafrika. Han tager 100 trommer med, så alle der har lyst til at tromme, har mulighed for det. Der bliver også mulighed for at sætte penselstrøg på et maleri, der skal males af publikum.

Ligeledes kan man, på sundhedsfestivalen, bl.a. få målt blodsukker, lungefunktion, fedtprocent, kondital, bodyage og meget mere. Der er også stor mulighed for, at voksne kan prøve en masse forskellige spændende aktiviteter, fx new age curling, tennis, golf og biathlon (laserskydning og løb).

Endelig er der også Sundhedsløbet den 3. september kl. 10.30, der er arrangeret af Kalundborg Kommune samt løbeklubberne i kommunen. Alle kan være med, også dem, der hellere vil gå en tur frem for at løbe.

Man skal dog huske at tilmelde sig på forhånd. Man kan tilmelde sig her: https://www.kalundborg.dk/Borger/Sundhed_og_sygdom/%C3%98vrige_sundheds_tiltag/Sundhed_i_Bev%C3%A6gelse.aspx

Læs mere om Sundhedsfestivalen på Kalundborg Kommunes hjemmeside, hvor du også kan se det komplette program for de tre dage. www.kalundborg.dk

 Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0