AnnonceLuk annonce
Alle på vejen er vilde med amerikanerbiler

01-08-2020

Fire af de otte amerikanerbil entusiaster fra Tystrupvej samlet fredag eftermiddag, de øvrige kom til senere på dagen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Mange af beboerne på Tystrupvej i Store Fuglede har en stor kærlighed til Amerikanerbiler. I weekenden er de samlet til et lille ’træf’ sammen med gode venner.

Der er mange rundt om i landet som har en amerikanerbil af den ene eller anden slags, sådan er det også for en række af beboerne på Tystrupvej ved Store Fuglede.

Selv om der ikke er mange ejendomme på vejen, er der alligevel otte af beboerne som ejer en amerikanerbil, det er lidt usædvanligt, men lidt af en tilfældighed.

”Det er efterhånden blevet et krav for at købe et hus på vejen, at man har en amerikanerbil,” griner Michael (Kylling) Pedersen, som fortæller, at otte amerikanerbiler entusiaster bor på Tystrupvej, endda på den samme side af vejen, ”og dem på den anden side af vejen har heste,” siger han.

”Jeg flyttede her ud for mange år siden og mødte en bekendt som jeg har mødt flere gange på et træf med amerikanerbiler, og som også bor på Tystrupvej, siden er der så kommet flere til som har amerikanerbiler, og nogle af dem som bor på vejen, har så fået interessen fra os andre, så nu er vi otte på vejen som har amerikanerbiler,” fortæller Michael (Kylling) Pedersen.

Og når de er så mange, og kender nogle, andre steder fra, så skal der ikke meget til før der kan arrangeres et træf, og det er lige netop det hele denne weekend går med hos en af de otte på Tystrupvej.

Fredag var der lagt en gris på grillen, øllet var koldt, campingvognene var stillet op i baghaven og fredag aften skulle der så festes.

I Løbet af eftermiddagen lørdag køres der tur ud i det blå, med pause ved bl.a. Fugledegård.

Med håret sat i de rigtige krøller og kjoler i ægte 50’er stil gjorde den kvindelige del af selskabet, træffet på Tystrupvej ekstra festligt.

Og så er det at køre amerikanerbil ikke kun for mænd, 22-årige Fie Tams fra Kirke Helsinge er datter af en af de otte på Tystrupvej, og har nærmest fået amerikanerbiler ind med modermælken, så hun har selvfølgelig sin helt egen amerikanerbil, og er med til festlighederne hele weekenden.

”Det er meget hyggeligt at vi kan lave sådan noget her, og jeg har jo altid været afsted sammen med min far, så nu har jeg fået lov til at købe den ene af min fars biler, jeg synes det er sjovt,” siger Fie Tams, der får mange misundelige blikke fra drengene.

Efter kørerturen lørdag samles alle igen på Tystrupvej og søndag morgen skilles flokken og kører hver til sit.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0