AnnonceLuk annonce
To hjul og af sted

08-06-2020

De to første uger i september kører motionskampagnen Alle Børn Cykler. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Nu er det tid til, at skolerne landet over igen hjælper børn op på cyklen. De to første uger i september kører motionskampagnen Alle Børn Cykler nemlig.

Skolerne i Kalundborg Kommune kan allerede nu tilmelde sig børnemotionskampagne Alle Børn Cykler, der kører de to første uger af september, og her finder man ud af, hvilken skoleklasse, der cykler mest. Kampagnen bakkes op af 34 kommuner, og mere end 100.000 skoleelever forventes at deltage i Alle Børn Cykler. 

Undersøgelse på undersøgelse slår det fast: At bevæge sig hver dag - fx ved at gå og cykle - har en stor og positiv betydning for børn og unges indlæringsevne, trivsel og sundhed. Det ved man godt på landets skoler, og måske er det derfor, at så mange lærere år efter år vælger at deltage i Cyklistforbundets kampagne Alle Børn Cykler sammen med deres elever.

”Det er dejligt, at så mange skoler og lærere tager opgaven med at bakke op om børns aktive transport på sig. En cykeltur er en super måde at begynde dagen på,” siger Klaus Bondam, der er direktør i Cyklistforbundet.

Landsdækkende cykeldyst

Kampagnen kører de to første uger af september, og skal inspirere skoler og forældre til at bakke op om et aktivt børneliv med masser af cykling. Deltagelse er gratis, og det er klasselæreren, der tilmelder klassen til kampagnen.

Under kampagnen dyster eleverne på klassebasis i den to uger lange landsdækkende cykeldyst om at cykle mest muligt - til og fra skole, aftentur med forældrene og til og fra fritidsaktiviteter, mens læreren får adgang til undervisningsmaterialer, der kan inddrages i fag på alle klassetrin.

Årets vinderklasse får alt efter klassetrin en Principia- eller Centurion-mountainbike. Der er også en cykel på højkant til klasselæreren, og Cyklistforbundet afslutter kampagnen med at udnævne Årets Børnecyklist. Over 100.000 elever deltog i Alle Børn Cykler 2019.

Fakta om Alle Børn Cykler

  • Alle Børn Cykler kører 7.-20. september og henvender sig til elever i 0.-10 klasse
  • Eleverne deltager på klassebasis i en landsdækkende cykeldyst, hvor det gælder det om at cykle flest dage til skole og i fritiden
  • Med kampagnen følger undervisningsmaterialer til alle klassetrin, der har cyklen i centrum af opgaver og faglige forløb
  • Forældre tilbydes via forældrehjørnet på www.alleborncykler.dk guides og støtte til at lære sit barn at cykle og cykle sikkert
  • Tilmelding på www.alleborncykler.dk


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0