AnnonceLuk annonce
Akrobatisk, tragikomisk one-women show

28-10-2018

Af Jens Nielsen

Teaterformidlingen Femkanten viser den enestående forestilling ’Kaffe og krælighed’ mandag d. 5. november i Den Gamle Biograf i Gørlev. I et overrumplende one-woman-show får Camilla Marienhof smil, tårer og gisp frem i publikum. Det er en poetisk, akrobatisk og tragikomisk tur i vridemaskinen om et lidt ensomt menneske, der gerne vil så meget.

Hun finder et bord. Tjeneren ser hende ikke, så hun venter med at bestille. Pyt, nu skal hun bare nyde sin alene tid. Hun suger kaffeduften og cafémusikken ind, og lader hånden glide ned i tasken til håndspejlet. Der er hun, en ung, selvstændig singlekvinde i trediverne. Makeuppen er perfekt. Måske ser han hende, den lækre tjener. Hun drejer spejlet og smiler tilfreds, indtil fortænderne med rød læbestift træder frem. 

En ener i dansk teater

Der er ingen på den danske teaterscene som Camilla Marienhof. Udover at være uddannet i Holland som skuespiller og instruktør, er hun også pole-dancer, komiker og koreograf. Hun har turneret med sine egne kleinkunst-forestillinger i USA, Kina og Europa, men også medvirket som skuespiller i tv-serier som Broen, Arvingerne, Bedrag og Herrens Veje. Netop ’kleinkunst’ er hendes særlige form. Her forenes poesi, slapstik, akrobatik og intimt nærvær med publikum.

Mandag d. 5. november gæster Camilla Marienhof Den Gamle Biograf i Gørlev med teaterstykket ’Kaffe og Kærlighed’.

Alene mellem andre

I forestillingen ’Kaffe og kærlighed’ præsenterer hun en elskelig, men noget kejtet-kikset figur, som sidder på en cafe og føler sig lidt ensom, selvom hun er omgivet af lutter søde og rare mennesker. Hun hungrer efter kærlighed og lukker efterhånden op for sin verden, som hun gradvist udfolder på fuldstændig overvældende vis. Hun stryger op i sin pole-stang og læser bøger på hovedet. Hun rækker ud efter tjeneren i en flitsbue af utålmodighed. Med sang og dans og dialog med publikum spænder hun sine længsler ud. Hun afprøver moderne selvhjælpsfilosofi og bliver nogen gange rørende poetisk, frivilligt eller ufrivilligt. Det er en virtuost udført, en lille smule pervers, men helt igennem pinagigt genkendelig historie i al sin absurditet.

Cafe-stemning i Gørlev

Den gamle biograf i Gørlev er den ideelle ramme for Camilla Marienhofs forestilling. Der er al den intimitet og cafe-stemning, man kan ønske sig. Her vil man kunne føle nærværet af hendes store læremestre, Charlie Chaplin og Dario Fo. Man bør købe sig en gang kaffe og kage før det hele går i gang. Find oplysninger om forestillingen og billetter på Femkantens hjemmeside www.5kanten.dk.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0