AnnonceLuk annonce
Ny aftale mellem fem partier

05-04-2017

Aftalen er underskrevet.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv.kalundborg.dk

I november skal der være kommunevalg, og flere steder mister man beslutningskraft, når retningen og den politiske ledelse er til diskussion. For at modvirke den effekt ligesom for at sikre et fortsat skarpt fokus, hvor det er påkrævet, har fem partier indgået en aftale om et strategisk valgsamarbejde.

Med indgåelsen af aftalen sender partierne et stærkt signal til borgerne og virksomhederne om, at de trygt kan disponere i forhold til de i dag kendte rammer og den politiske linje. Dette gælder både før og efter kommunevalget.

De fem partier, der har indgået det strategiske valgsamarbejde er: Liberal Alliance, Konservative, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Venstre.

Vi skal holde fokus

Kalundborg Kommune er inde i en positiv udvikling med erhvervsudvikling, jobskabelse og befolkningstilvækst. Samtidig har kommunen gennem effektivisering fået etableret en sund økonomi, der fremover kan sikre gode vilkår for den kommunale service. Disse positive resultater kommer ikke af sig selv, og der er behov for et fortsat skarpt fokus, hvor beslutninger skal tages til gavn for kommunens borgere og virksomheder, hvilket er derfor, at de fem partier igen indgår i et strategisk samarbejde.

”Vi vil gerne lave det samme samarbejde igen, det fungerede fint sidst, så det gør vi igen. Folk kan selvfølgelig lide at vide, hvad sker der, når de stemmer på et parti,” siger borgmester Martin Damm (V).

Valgsamarbejdet indeholder følgende elementer:

1.    Indgåelse af valgforbund.

2.    Indgåelse af konstitueringsaftale, hvor der peges på Martin Damm som borgmester. Øvrige poster fordeles med baggrund i valgresultatet.

3.    Fortsættelse af den positive stabile udvikling for Kalundborg Kommune.

Øvrige partier uden for valgsamarbejdet kan indgå i en konstituering. Dette sker efter forhandling med valgsamarbejdets partier.

 Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0