AnnonceLuk annonce
Afslag fra Ankestyrelsen

02-12-2017

Projektet Ny Vesthavn, som er årsag til lejeaftale mellem Kalundborg Havn og Lerchenborg Gods. Foto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Enhedslisten har netop fået afslag fra Ankestyrelsen på offentliggørelse af lejeaftalen mellem Kalundborg Havn og Lerchenborg Gods.

Det hele begyndte med, at Dagbladet Børsen, for et par uger siden, skrev omkring en forretningsaftale mellem Kalundborg Havn og Lerchenborg Gods. En aftale nogle kalder hemmelig, mens andre hævder det modsatte. Enhedslisten Kalundborg klagede derefter til Ankestyrelsen for noget tid siden, da de mener, at Kalundborg Kommune har hemmeligholdt lejeaftale mellem Kalundborg havn og Lerchenborg gods. 

Enhedslistens spørgsmål til Ankestyrelsen lød således: ”Har Kalundborg kommune ret til at hemmeligholde Lejeaftalen mellem Lerchenborg Gods og Kalundborg Havn, behandlet på Kalundborg kommunes kommunalbestyrelsesmøde den 26. februar 2014? Hvis Ankestyrelsen vurderer, at Kalundborg kommune har ret til at hemmeligholde Lejeaftalen mellem Lerchenborg Gods og Kalundborg Havn, så bedes I svare på, hvor længe sådan en hemmeligholdelse skal vare.”

Ankestyrelsen beslutter efter kommunestyrelseslovens § 48 a, om der er tilstrækkelig anledning til at rejse en tilsynssag, og det mente de altså ikke, at der var. Ankestyrelsen skrev bl.a. til Niels Erik Danielsen: ”Vi har vurderet, at der ikke er anledning til at rejse en tilsynssag på baggrund af din henvendelse. Vi foretager derfor ikke yderligere.”

Ankestyrelsen afslog altså at offentliggøre lejeaftale mellem Kalundborg Havn og Lerchenborg Gods. Niels Erik Danielsen fra Enhedslisten i Kalundborg er ærgerlig over, at man ikke vil offentligøre aftalen.

"Det er jeg naturligvis skuffet over. Særligt, at der ikke er den åbenhed, med en sag, der er afsluttet for ca. 4 år siden. Og det gode spørgsmål er i den sammenhæng, hvor længe skal den aftale være hemmelig? Jeg kan ikke se, hvilken skade det kan gøre på de berørte parter, at offentligheden i almindelighed, og borgerne i Kalundborg i særdeleshed, får indsigt i økonomien i en aftale, som netop skatteborgerne i Kalundborg skal betale, dersom selskabet Kalundborg Havn ikke kan betale. Men vi vil fortsætte arbejdet med at få så meget offentlighed om den indgåede aftale som muligt," siger han.

Ankestyrelsen fører efter kommunestyrelseslovens § 48 tilsyn med, at kommunerne overholder den lovgivning, der særligt gælder for offentlige myndigheder. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0