AnnonceLuk annonce
Affaldsindsamling til brug i masseeksperiment

26-09-2019

Eleverne blev udstyret med handsker og sorte sække og så var det ellers i gang med at samle affald. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

57.000 elever fra hele landet deltager i denne uge i årets Masseeksperiment. Hele landet opnår at blive kortlagt i forhold til plastforurening. 6. klasserne fra Skolen på Herredsåsen samlede torsdag affald sammen på Sydhavnsvej.

Udstyret med plastichandsker og sorte sække blev alle elever fra 6. klasserne på Skolen på Herredsåsen sat i gang med at samle alt affald sammen på et udvalgt strækning på Sydhavnsvej, og eleverne blev noget forbavset over hvor meget som bare bliver smidt i naturen. Ud over en masse almindeligt affald, fandt eleverne også et lastbildæk og rester af gamle cykler.

Alt affald blev samlet op, men der var særlig fokus på plastic.

”Når alt affaldet er samlet sammen skal vi sortere det, og derefter indrapportere resultatet til Masseeksperimentet,” fortæller Mette Elmelund, lærer på Skolen på Herredsåsen, og fortsætter,

”I hele denne uge har vi naturfagsfestival på skolen, og hvor det med at få kortlagt de forskellige tyder plastic der ligger i naturen, er obligatorisk for alle skolens elever.”

Eleverne fik samlet rigtigt maget affald sammen, men blev slet ikke færdig.

”Det har virkelig givet eleverne en øjenåbner for hvor meget affald der er smidt i naturen, der er ingen tvivl om dagens projekt er med til at de får en anden indstilling til at ting ikke bare skal smides i naturen, det er en god læring,” fortæller Mette Elmelund efter affaldsindsamlingen er slut.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0