AnnonceLuk annonce
Ældre snydt af falske bankmænd 

13-10-2020

Modelfoto:

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mandag først på aftenen modtog politiet to anmeldelser fra ældre medborgere i bl.a. Høng, som var blevet snydt af personer, der havde udgivet sig for at være bankpersonale.

Pårørende til en 87-årig kvinde fra Høng anmeldte, at den 87-årige kl. ca. 13.30 var blevet ringet op af en fremmed mand, der oplyste, at der var sket noget mærkeligt på hendes bankkonto. Manden tilbød at sende en medarbejder, som skulle have dankort med tilhørende kode, så forholdet på bankkontoen kunne undersøges nærmere. 

Kort efter telefonopkaldet dukkede en fremmed mand op på den 87-åriges bopæl, hvor den falske bankmand fik udleveret dankort med tilhørende kode. Kl. 14.10 blev der foretaget en uberettiget hævning af 15.000 kr. i en pengeautomat i Slagelse. Manden, der afhentede dankortet, blev beskrevet som: Mand, ca. 25 år, iført mundbind, muligt kørende i en lille sort bil, hvor der befandt sig en anden person.

Næsten samtidig fik politiet også en anmeldelse fra et ældre ægtepar på 87 og 94 år fra Kirke-Såby, som også anmeldte, at de var blevet ringet op af en fremmed mand, der udgav sig for at være en medarbejder fra deres pengeinstitut. Ægteparret var ligeledes blevet snydt, og der var foretaget uberettigede hævninger på parrets konti for 34.000 kr. Manden, der mødte op som bankens tekniker, blev beskrevet som: mand, dansk af udseende og dansktalende, 25-30 år, 175-185 cm høj, spinkel af bygning, brunligt hår, iført mundbind, sort skjorte og mørke cowboybukser.

Politiet har nu optaget anmeldelser om bedrageri i begge sager for at efterforske sagerne om grov udnyttelse af ældre borgeres tillid til personalet i deres pengeinstitutter.  Politiet opfordrer dog til at være særdeles skeptisk ved disse telefonopkald og især, hvis telefonopkaldene sker uden forudgående aftale eller konkret anledning. Endvidere er det heller ikke normalt, at bankpersonale afhenter et dankort ved problemer på en bankkonto, idet kortindehaveren altid vil skulle aflevere sit dankort eller andre betalingskort direkte til kortudstederen og ikke til tilfældige personer, der udgiver sig for at repræsentere kortudstederen. 

Pårørende til ældre medborgere opfordres også til at tale med pårørende om denne form for bedrageri, herunder oplyse de pårørende om, at kortnumre, koder til dankort og fx NemID sammen bankkontonumre er fortrolige oplysninger, som ikke bør udleveres til tilfældige personer.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0