Årets svineelev er fra Kalundborg

Marie Fisker er netop kåret som 'Årets elev i svineproduktion'. Foto: Landbrug og fødevarer

Af Jens Nielsen

Marie Fisker fra Kalundborg er blandt de allerbedste i landet til det med svin. Faktisk er hun så god, at hun nu er blevet kåret som årets elev i svineproduktion.

19-årige Marie Fisker er svineelev på Lykkensgård Avlscenter, Elledevej i Raklev ved Kalundborg, og det der med svin, det er hun så god til, at hun tirsdag har fået titlen som årets bedste svineelev.  

Prisen uddeles efter indstilling fra både elevernes lærere på landbrugsskolerne sammen med den landmand, der har haft eleven i lære.

”Hun kan nå helt til tops i dansk svineproduktion”, siger Ulrik Olsen, Lykkesgård Avlscenter, om sin dygtige elev til landbrugnet.dk

Marie Fikser bliver færdig som landmand til sommer, og så er drømmen at læse videre til svinedyrelæge.  

Hædret foran 2.000

Marie Fisker var blandt tre finalister, der tirsdag var inviteret til Herning for at få uddelt præmier ved den årlige svinekongres. Foran 2.000 svineproducenter blev Marie Fisker inviteret på scenen til stor applaus fra salen.

Med kåringen som årets elev i dansk svineproduktion følger blandt andet 6000 kroner, en gokarttur med kollegerne samt kage til de medstuderende på Landbrugsskolen Sjælland.

I alt var der tre elever nomineret til titlen, hvor de to øvrige var Jesper Budolfsen, Bunkhulegård, Sæby, der fik en andenplads, på tredjepladsen kom Mikkel Kjær Læborg Kaufmann fra Rybjerggård Svineproduktion ved Roslev.

Del