AnnonceLuk annonce
Årets handicappris til Sund Stil

04-12-2014

Foreningens formand Jacob Winther Jensen modtog handicapprisen, her sammen med borgmester Martin Damm. Foto Jens Nielsen

Handicapprisen 2014 i Kalundborg Kommune blev, onsdag eftermiddag, givet til Idrætsforeningen Sund Stil, der foruden blomster og et flot litografi også modtog 10.000 kroner.  Prisen blev overrakt af borgmester Martin Damm og formand for Handicaprådet Gunver Jensen på Den Internationale Handicapdag.  Prisen gives af Kalundborg Kommune og Lev Kalundborg.

Idrætsforeningen Sund Stil er en forening for psykisk sårbare borgere, foreningen holder til på Rynkevangen i Kalundborg sammen med Minihøjskolen. Foreningen har i øjeblikket 73 medlemmer.

Foreningens formand Jacob Winther Jensen modtog handicapprisen og holdt en bevægende takketale til de fremmødte.

 

 

Foreningen Sund Stil betyder rigtigt meget for medlemmerne, her er der mulighed for at dyrke forskellige former for idræt som svømning, løb, krolf, badminton, fodbold og musik og bevægelse. Det at være sammen med andre ligesindede har stor betydning og har i flere tilfælde betydet at motionen og det sociale fælleskab kan nedsætte mængden af medicin.

Anne-Lene Kupiec, Slagelse havde indstillet Idrætsforeningen Sund Stil til Handicapprisen 2014 og skriver bla. i sin indstilling:

Personer med psykisk sygdom er i dårligere fysisk form end normalbefolkningen, og de har en højere forekomst af både svær overvægt, type 2-diabetes, hjertesygdomme, tidlig død, rygning, usund kost og fysisk inaktivitet sammenlignet med normalbefolkningen. Personer med psykisk sygdom dør 15 – 20 år tidligere end andre, og det skyldes i høj grad dårlig livsstil. Sund Stil har med deres initiativ som idrætsforening for psykisk syge, vist at det er tiden at bryde disse mønstre og med deres kun 1 år på bagen og med 73 aktive medlemmer påvist at psykisk syge faktisk har et ønske om at ændre kurs til en sundere livsstil og med Sund Stils hjælp er der dannet et forum hvor også de føler sig i det rette element.

 

jnKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0