AnnonceLuk annonce
Årets demokratiske begivenhed

31-01-2019

Eleverne har været i stemmeboksen i dag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I dag torsdag den 31. januar slutter Skolevalg 2019 med et brag af en fest. 80.000 skoleelever har efter en tre uger lang valgkamp med mærkesager, kampagner og debatter været til stemmeurnerne på skoler over hele landet, også i Kalundborg har der været Skolevalg på flere skoler, vi var med på Musisk Skole hvor omkring 300 elever fra Skolen på Herredsåsen afgav deres stemme.

Skolevalg 2019 er en autentisk gennemført valghandling for 8., 9. og 10. klasser i hele landet.

Det er de partier, der er opstillingsberettigede til folketingsvalg senest den 1. november, året inden der afholdes Skolevalg, som eleverne kan stemme på.

Forud for valghandlingen er gået et tre uger langt valgkamplignende undervisningsforløb.

Blandt de elever som i dag har afgivet deres stemme var Jasmin Granell, Camilla Edling og Malte Glad, alle fra 8. klasse, Skolen på Herredsåsen.

”Det er ikke noget vi ved så meget om i forvejen, det er ikke noget vi før er blevet undervist i, men det er spændende,” fortæller de tre elever efter at de har været inde i stemmeboksen og sætte deres kryds.

Det har ikke været lige til for eleverne at finde ud af hvor krydset skulle sættes,

”Det er jo en ny verden vi ikke er vant til, der er mange af partierne som mener næsten det samme, og jeg havde to partier som jeg var ret enige i, men det er først her i dag at jeg har truffet min beslutning,” fortæller Jasmin Granell, uden dog at afsløre hvem hun har stemt på til Skolevalg 2019.

Resultatet af Skolevalg 2019 bliver afsløret på i aften fra kl. 19-20 på Folketingets tv-kanal, hjemmeside og Facebook-side i en liveudsendelse fra Landstingssalen på Christiansborg, hvor alle ungdomspartierne er samlet.

Skolevalg arrangeres af Folketinget og Undervisningsministeriet i samarbejde med DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0