AnnonceLuk annonce
Året der gik - 4. kvt. 2020

31-12-2020

Af Jens Nielsen kontakt@tv-kalundborg.dk

2020 er ved at rinde ud, og håbet lyder på et 2021 med knap så mange udfordringer, som COVID-19 har givet de fleste i indeværende år. TV-Kalundborg tager her et tilbageblik på nyhederne i Kalundborg Kommune i året, der er gået. Vi har samlet de begivenheder fra kommunen i 2020, der har haft læsernes størst bevågenhed, i fire indslag, delt op efter kvartal.

Oktober:

Sommeren over har det været en succes, at man blandt andet har kunnet rejse gratis med færgerne til Sejerø og Nekselø. Alle personer, der er gående eller medbringer cykel til Nekselø eller Sejerø, kommer derfor gratis af sted i resten af 2020. Det besluttede kommunalbestyrelsen først i oktober. 

Et stort areal på Herredsåsen er blevet hegnet ind, og i oktober blev der sat kvæg ud på det store areal. Det sker som led i naturpleje af området.

 

Rigspolitiets Nationalkriminalteknisk Center og Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste blev en lørdag formiddag tilkaldt til Mullerupvej i Mullerup, hvor der var kastet en håndgranat mod en ejendom. En mand er senere fængslet i sagen.

Flere store byggerier begynder i oktober at tage form i Kalundborg, det gælder den nye daginstitution, Buldervang og det nye Campus Kalundborg på Stejlhøj.

Kultur- og Bevægelsespark Høng er andet og mere end et traditionelt idrætsbyggeri, da det skal rumme kultur, selvorganiserede aktiviteter såvel som foreningslivet. Det tidligere idrætsanlæg i Høng er nu blevet udvidet med ny multihal, kultur- og rytmiksal og en mellemzone, der binder anlægget sammen, både inde og ude. I alt 2.350 m2 indendørs arealer og 3.800 m2 udendørs arealer, som skal samle unge såvel som ældre til alt fra kulturelle arrangementer.

Tre kvinder, alle deltidsbrandmænd, bestod i oktober prøven som nødbehandler, og vil fremover indgå i det team som bemander Region Sjællands nødbehandlerbil i Gørlev.

En båd med to medlemmer fra Tissø Roklub kæntrede i Tissø, og personer på land alarmerede beredskabet, de to medlemmer fik selv vendt båden og kom selv op i båden igen, og kunne ro den tilbage til klubhuset, efter båden var tømt for vand.

Smedevirksomheden 3S ApS, Skandinavisk Svejse Service, flytter ind på Kalundborg Havn. Den 20. oktober påbegyndte man nedrivningen af bygningerne ved det gamle bådebyggeri. Opgaven tager ca. 3 uger. Herefter påbegyndes opførelsen af nyt byggeri på grunden. Det milliondyre byggeri skal stå færdigt om et halvt år.

Socialdemokratisk partiforening for Kalundborg og Omegn er nu en realitet, efter stiftende generalforsamling sidst i oktober. Hanna Vestenaa er valgt til formand for den nye partiforening.

Kalundborg kan se frem til et spritnyt Biltema-varehus. Biltema har nemlig købt byggegrunden på Stejlhøj i Kalundborg, oplyser firmaet i oktober måned. Biltema forventer at være klar med varehuset i slutningen af 2021. 

12 helt nye skraldebiler skal fra 1. november stå for affaldsindsamlingen i Kalundborg Kommune. City Container har investeret 24 mio. kr. i de nye skraldebiler, som alle er indrettet med to kamre. Alle borgere skal sortere mere affald i hjemmet. Ud over rest- og bioaffald, skal metal, plast, papir og karton nu også sorteres, og derfor har alle husstande fået en ekstra affaldsbeholder.

November:

Over 14 millioner mink skal aflives på omkring 1.000 minkfarme i Danmark. I Kalundborg Kommune ligger tre minkfarme, den ene tilhører Flemming Møller, som har drevet minkfarm siden 1964, men nu er det hele slut. Først i november blev hele besætningen aflivet.

Lulu Harms Larsen fra Den Gamle Sukkerfabrik i Gørlev, fik en fredag i november overrakt Venstres Initiativpris 2020. Prisen blev uddelt første gang i 1987.

Corona testcenter i Kalundborg fik i november nye og mere permanente lokaler på Hareskovvej 13 i den tidligere administrationsbygning for M & T, lige over for Gyproc.

Kalundborg Bioenergi har opført tre nye tanke på anlæggets område ved siden af de allerede eksisterende tanke. De tre nye tanke er opført med det formål at levere en endnu mere effektiv biogasproduktion, og samtidig vil de være med til at mindske risikoen for lugtgener fra anlægget. De nye tanke koster 30 mio. kr.

Pizzakæden Dominos rykker inden længe ind i Kalundborg. Nærmere bestemt i de tomme lokaler på Shelltanken på Sct. Jørgensbjerg. Lejekontrakten blev underskrevet midt i november.

I November slog Lynghuset dørene op til en helt ny blomsterforretning på Algade i Gørlev, lige over for Netto. Lynghuset er flyttet fra tidligere lokaler på grund af giftige dampe i lokalet, som gjorde personalet syge og fik blomsterne til at gå ud.

Det tidligere sygehus er blomstret op, og allerede i sommer, da de første 40 lejligheder og værelser stod klar til studerende på det nye kollegium i Kalundborg, gik tingene stærkt. De 40 lejligheder og værelser var udlejet på under en uge. Nu kommer så turen til anden etape – de næste 40 lejligheder og værelser på kollegiet, som mange har ventet på. Halvdelen af de populære lejligheder og værelser, der står klar til 1. januar 2021, er allerede væk, og efterspørgslen er der fortsat.

To personer blev er dræbt, og en hårdt såret efter et skyderi bagved Meny på Nørre Allé i Kalundborg en hverdagsaften i november. Politiet efterforsker stadig sagen og har ingen anholdte i sagen.

Snart kan politiet gøre brug af et nyt redskab ved eftersøgninger; de såkaldte vandsøgshunde – altså hunde som er specielt trænet til at finde personer eller genstande til vands. De dygtige hunde blev præsenteret i Kalundborg en blæsende novemberdag.

Selveste julemanden fik tændt for den helt nye julebelysning i Kalundborg en fredag aften sidst i november. Det er foreningen Lys på Kalundborg, som har stået for den helt nye julebelysning, og selvfølgelig, som er blevet støttet med midler fra Få det fikset puljen i Kalundborg Kommune.

Håndværkerne gik i november i gang på Holbækvej i Kalundborg med at opføre en tankstation og et bilvaskeanlæg. Anlægget opføres på Holbækvej lige efter rundkørslen ved Stejlhøj, og anlægget bliver nærmeste nabo til Biltema, som skal opføres på den store tomme grund. Det er firmaet Wash World som opfører vaskeanlægget.

På Bøgelundsvej i Rørby er flere af vejens beboere igen i år gået all-in med udendørs julebelysning. Ikke mindst hos Mick Valentin Jensen, hvor der er hele 30.000 små led pærer sat op på stort set hele huset, selv skorstenen blinker med julelys.

Siden Ny Vesthavn blev indviet i april måned 2019, har det store areal ligget øde hen. Omkring 30 ankerstænger ud af i alt 350, blev konstateret knækket, men i november blev reparationen for alvor sat i gang og forventes færdig lige først i det nye år.

Harald Nyborg åbner en filial på Stejlhøj i Kalundborg i løbet af 2021, det oplyser kæden sidst i november. Varehuset bliver nabo til Biltema, som også skal opføres på den store erhvervsgrund ud mod Holbækvej.

December:

Den 1. december slog Tania Madsen og Mohamad Yassin dørene op til deres helt nye Café Belbet i Skibbrogade. Der er ikke gået på kompromis med hyggen i den helt nye Café, der er valnødtræ på væggene, stole med stor komfort, i det hele taget er alt gennemført ned til mindste detalje.

22-årige Katrine Koustrup Ludvig Olsen fik først i december tildelt Kalundborg Kommunes Handicappris 2020 for hendes store arbejde i SBI LykkeLiga i Svebølle.

Kalundborg almennyttige Boligselskab (KAB) er først i december gået i gang med at opføre 30 nye almene boliger på Herredsåsen i Kalundborg. Tornsbjærg bliver navnet på KAB’s nye afdeling på Herredsåsen i Kalundborg. 

Kalundborg Forsyning er i gang med at udskifte indløbsledningen til spildevand fra hele Kalundborg by og ind til Kalundborg Renseanlæg. En mandag i decenber blev to kæmpe brønde løftet på plads. Det er et stort og omfattende projekt som Kalundborg Forsyning har kastet sig ud i, og som har stået på i flere måneder og kommer til at vare helt frem til marts næste år.

I december blev Birthe Jensen hædret med Dronningens Fortjenstmedalje efter 40 år som ansat ved Kalundborg Kommune, heraf de sidste 25 år som social- og sundhedshjælper.

Røveri mod Rema 1000 en lørdag aften lige før jul. Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at der var to gerningsmænd om røveriet. Ingen personer er anholdt i sagen på nuværende tidspunkt.

Når Kalundborg Havn 1. marts tager Ny Vesthavn i drift, bliver det med APM Terminals og Maersk Line med ombord. APM Terminals lejer et større areal på Ny Vesthavn, og samtidig flytter Mærsk hele sin sjællandske søværts containertrafik til Kalundborg Havn. Det blev vel årets største nyhed i 2020.

I løbet af foråret åbner et 2000 kvadratmeter stort Padel Center i en af de store haller på Casa Danica A/S på Hareskovvej i Kalundborg. Det er Anders Nielsen, Kalundborg og Lars Christensen, Holbæk, som står bag. Makkerparret meldte nyheden ud lillejuleaften.

Et nyt hæfte med en guldgrube af fortællinger om afdøde kalundborgensere er netop udkommet lige før jul. Hvad har Rosa Abrahamsen ”Blegdammens Rose”, overlæge Ib Fenger Bache, redaktør Søren Rasmussen, Jørgen Manniche og arbejdsmand Jens Peter Plassmann tilfælles? De ligger alle begravet på Sct. Olai Kirkegård i Kalundborg, og de bliver omtalt i det hæfte, som menighedsrådene for Nyvang og Vor Frue sogne samt Sct. Olais bestyrelse står bag. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0