AnnonceLuk annonce
Året der gik - 4. kvt. 2019

29-12-2019

2019 er ved at rinde ud, derfor tager vi et tilbageblik på nyhederne i året der er gået. Vi har samlet de vigtigste begivenheder som er sket i 2019 i Kalundborg Kommune, i fire forskellige indslag. Her følger 4. kvartal 2019

Multikulturelt Netværk Kalundborg modtog d. 1. oktober Integrationsrådets Mangfoldighedspris 2019 ved Integrationsrådet Mangfoldighedsaften på Skolen på Herredsåsen. Det var en glad Else Marie Jespersen fra Multikulturelt Netværk Kalundborg, som blev kaldt op for at modtage Integrationsrådets Mangfoldighedspris 2019 i forbindelse med Kalundborg Kommunes Mangfoldighedsaften på Skolen på Herredsåsen. Det var Mustapha Badr, formand for Integrationsrådet i Kalundborg Kommune, som uddelte prisen.

I 2018 begyndte 98 elever på Friskolen på Røsnæs, i dag er der 136 elever på skolen, og det betyder, at man nu har valgt at sætte pavilloner op på skolen, så der er plads til alle. Arbejdet startede først i oktober.

Kvickly Kalundborg kunne først i oktober slå dørene op for en helt ny bagerafdeling. Disken til brød og kager er hele 20 meter lang, udført i sort stål og glas. Den nye bagerafdeling er delt i to. Nærmest indgangen er afdelingen med brød, så det er nemt for dem som skal hente morgenbrød, længere fremme er så afdelingen med lækre kager, sandwich og andre to go løsninger.

Først i oktober var det 50 år siden at en flok initiativrige, engagerede og målrettede idrætsfolk fik sat gang i opførelsen af Røsnæshallen. 50-års jubilæet blev fejret en lørdag formiddag.

I foråret sluttede første del af det store renoveringsprojekt af selve kajen ved havneparken, først i oktober fortsatte arbejdet med næste del. Det projekt der nu er sat i gang, er kajen foran Vesthavnens Bådlaug, de små pakhuse, forbi Asgers Fisk og hele stykket langs Vester Havnevej hen til Lange bro.

Den lille indiske restaurant ’Just Curry’, der ligger på Lerchenfeldvej 260 i Kalundborg blev i oktober opkrævet beskyttelsespenge af to mænd. Sidst i oktober blev der så sat ild til restauranten, og den har været lukket siden.

Den nye vej fra Herredsåsen og til Raklev har været genstand for mange skriverier og protester, en torsdag i oktober blev vejen indviet og åbnet for trafik. Der er vel ikke nogen vej i nyere tid som har været genstand for så mange skriverier og diskussioner, som den nye forbindelsesvej der er etableret fra Skolen på Herredsåsen og til Raklev, mere bestemt munder vejen ud i Hestehavebakken mellem præstegården til Raklev Kirke og botilbuddet Præstehaven. Nu er vejen færdig, og den blev indviet med et familie motionsløb, arrangeret af 5 Tårns Motion, og med omkring 250 deltagere.

Jobcenter Kalundborg på Torvet i Kalundborg modtog i oktober en trussel, politiet var massivt tilstede. Politiet fik en anmeldelse om, at en mand havde fremsat verbale trusler mod jobcentret på Torvet i Kalundborg. I forbindelse med truslerne skulle manden angiveligt have nævnt en håndgranat. Politiet tog truslerne meget alvorligt, og mødte talstærkt op, både på Torvet i Kalundborg, men også med en række kørende patruljer rundt i Kalundborg og omegn, som ledte efter manden som havde fremsat truslerne. En 24-årig mand blev anholdt i sagen

Politiet rykkede ind på flere adresser i Gørlevområdet en tidlig torsdag morgen i oktober. Politiet var tilstede med mindst 40 køretøjer og rigtigt mange betjente, både kampklædte, teknikere og kriminalfolk, lige som de også havde en stor lastbil med i aktionen, som bl.a. foregik på en ejendom på Agertoften i Gørlev og på en landejendom i Bakkendrup lige uden for Gørlev. Aktionen skete i forbindelse med en voldsag, hvor en mand blev slået ned med en økse i slutningen af september.

’Damefrokosten 2019’ i Tømmeruphallen, blev igen en stor succes for Tømmerup Gymnastik og Ungdom (TGU). I år var der 50’er tema.

Alle 750 billetter til næste års Ældrefest blev revet væk på få timer da de kom til salg d. 1. november. Ældrefesten afholdes i Hvidebækhallen d. 6. februar

En kæmpe kran blev sat op på Gisseløre først i november, og den gav meget opmærksomhed i byen. Kranen skulle bruges i forbindelse med at noget udstyr skulle afmonteres på den ene radiomast.

Statsminister Mette Frederiksen (A) og tidligere direktør i Novo Nordisk, Mads Øvlisen, var blandt de omkring 100 inviterede gæster, som en mandag eftermiddag i november fejrede Novo Nordisk, Novozymes og NNE’s 50-års jubilæum i Kalundborg.

Det tidligere Kalundborg Sygehus, der indtil april 2018 fungerede som blandt andet asylcenter, blev i juni 2017 opkøbt af Ejendomsselskabet Kalundborg P/S, det blev pr. 1. november 2019, solgt til et andet dansk selskab. Det er endnu ikke kommer frem hvad de gamle bygninger skal bruges til.

De to rickshaw på plejecenteret Jernholtparken i Kalundborg har nu tilsammen rundet 10.000 kørte kilometer. Det blev fejret midt i november.

Fra skal alle borgere i Kalundborg Kommune bestille tid til borgerservice, hvis de skal have hjælp til nyt pas, kørekort eller andet. Det er slut med lang ventetid, manglende dokumenter og forgæves fremmøde. En stor del af Borgerservice er også flyttet til biblioteket. Sidst i november blev de nye ændringer indviet på Kalundborg Bibliotek.

Vognmandsfirmaet Obel Transport A/S er i gang med at opføre et helt nyt domicil på Flakagervej i Kalundborg. Sidst i november blev der afholdt rejsegilde på det store byggeri.

Uddannelses- og Forskningsministeriet gav i november grønt lys til, at Maskinmesterskolen kan etablere sig med uddannelser i Kalundborg. Det er et resultat af et nært samarbejde mellem industri, Maskinmesterskolen, Kalundborg Kommune, Region Sjælland og folketingspolitikere valgt på Sjælland.

Hver onsdag året rundt samler H.F. Vestsjællands Venner op mod 150 mennesker til bankospil i Kalundborghallen, mødelokale 4. Sådan har det været i 19 år, men nu er det slut, de populære bankospil flyttes til Postgaarden Kalundborg Event- og Musikhus i Kordilgade, første gang bliver d. 11. december.

Charlotte Junge Mortensen er årets modtager af Handicapprisen, som hvert år uddeles af Kalundborg kommune i samarbejde med foreningen LEV på den internationale handicapdag. Charlotte Junge Mortensen ejer Gaardhotellet i Kærby, der drives som en socialvenlig virksomhed, hvor der udelukkende er ansat fleksjobbere. De fire ansatte i fleksjob sørger for morgenmad og rengøring af værelserne på Gaardhotellet, 

Jens Ole Jensen, indehaver af Kalundborg Flytteforretning og Håndværkerservice fejrede d. 7. december, at det var 40 år siden at han overtog Kalundborg Flytteforretning.

Spildopmagerne kommer ikke længere rundt og samler de effekter ind som borgerne, den første lørdag i måneden, har sat ud på fortovet. Lørdag d. 8. december var sidste gang, en æra er slut, men det store frivillige arbejde fortsætter.

A/H Låsemontage har etableret sig med en afdeling i Kalundborg. Midt i december blev der ’låst op’ og budt indenfor til åbningsreception i lokalerne på Slagelsevej 2 i Kalundborg.

Et kolonihavehus gik op i flammer en aften sidst i december i Haveforeningen Nyvang i Kalundborg. Huset var helt overtændt da brandvæsenet fik anmeldelsen. Politiet undersøger om branden er påsat.

Kino Den Blå Engel udvider nu med en ekstra biografsal med lækre recliner biografstole. Håndværkerne er i gang i de lokaler som brændte tidligere på året, og som husede Pizza Mia. Den nye sal forventes at stå færdig i begyndelsen af foråret 2020.

Politi, Brandvæsen og ambulancer blev 2. juledag sidst på eftermiddagen kaldt til et færdselsuheld på Gørlev Landevej ved Høng, hvor en personbil var væltet om på taget. Føreren af bilen var muligvis påvirket. Der var tale om en 25-årig mand uden fast bopæl, påkørte to helleanlæg i krydset Gørlev Landevej/Toelstangsvej ved Høng. Bilen fortsatte ud i rabatten hvor den væltede rundt på taget. Den 25-årige slap uskadt fra uheldet, men politiet kunne konstatere at manden var eftersøgt af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0