AnnonceLuk annonce
Året der gik - 3. kvt. 2019

27-12-2019

2019 er ved at rinde ud, derfor tager vi et tilbageblik på nyhederne i året der er gået. Vi har samlet de vigtigste begivenheder som er sket i 2019 i Kalundborg Kommune, i fire forskellige indslag. Her følger 3. kvartal 2019

En dykker fandt først i juli frem til en bil på bunden af Kalundborg Havn. Kalundborg Havn havde fået scannet havbunden langs de forskellige kajanlæg for at fastslå vanddybden i forhold til søkort, og på et af de mange scanningsbilleder kunne firmaet, der har udført arbejdet, se en bil som lå på taget. Bilen er uden nummerplader og derfor tyder det på at en bilejer på en nem måde har villet skaffe sig af med en gammel skrotbil eller, at der er tale om forsikringssvindel.

Naturstyrelsen åbnede først i juli en helt ny udstilling på 1. salen i fyrmesterboligen på Røsnæs Fyr. Den permanente udstilling har fået navnet ’Udkik-observation-overvågning’.

På Dyrehøj Vingård på Røsnæs kan man næsten ikke få armene ned, fem af vingårdens vine blev i juli tildelt henholdsvis to guldmedaljer og tre sølvmedaljer, i en af Europas største konkurrencer for vine dyrket på økologisk dyrkede druer.

Natten til en søndag i juli kørte en bare 16-årig ung mand fra Gørlev, ind i kirkemuren ved Reersø Kirke, så den væltede. Den unge mand blev sigtet for spirituskørsel og kørsel uden førerret

En del af Holbækvej, fra Rynkevangen og frem til rundkørslen ved Meny, var i sommer spærret for trafik i udadgående retning på grund af et omfattende rør og vejarbejde. Det gav udfordringer for trafikken ud af byen, da flere bilister ikke overholder færdselsreglerne på stedet.

En 71-årig kvinde kom slemt til skade da hun faldt i en kloak en fredag eftermiddag på grund af et tæret kloakdæksel. Et besøg hos Asgers Fisk på Kalundborg Vesthavn efter lækker fisk, fik en kedelig udgang for en 71-årig kvinde fra Kalundborg. Da hun kom tilbage til sin bil som var parkeret lige over for fiskeforretningen gik hun bag om bilen, og her trådte hun på et kloakdæksel, som gav efter på grund af tæring, og kvinden røg i kloakken med det ene ben, mens det andet ben var oven for kloakken, samtidig smækkede dækslet ned over kvindens knæ og hun sad uhjælpeligt fast.

Sidst i juli måned slog Asger Øgelund dørene op til sin nye cocktail og tapas bar, Asgers Bar på Kalundborg Vesthavn.

Vestsjællands Brandvæsen blev en nat sidst i juli, kaldt til gårdbrand på Algestrup Gods mellem Eskebjerg og Føllenslev, hvor der var ild i en kæmpe lade med halm. Laden var fyldt med 600 rundballer, og både lade og halm gik op i flammer. Branden var påsat, men der er endnu ikke anholdt en gerningsmand.

Gørlev by vågnede en mandag morgen op til et kæmpe brag, da en personbil i høj fart ramte en ejendom på Algade, hvorefter bilen fortsatte over gaden og ind i en klinik. Føreren af bilen stak af. Bilen blev revet fra hinanden, og der lå vragstumper fra bilen, sammen med murbrokker, på store dele af Algade. Føreren af bilen valgte at stikke af fra det fuldstændigt vanvigtige uheld, mens kammeraten måtte skæres ud af bilen af Vestsjællands Brandvæsen. Han blev kørt på sygehuset med skader på det ene ben.

Kalundborg Forsyning gennemførte den hidtil største nedlukning på fjernvarmenettet, det betød at ca. 10.000 adresser i Kalundborg var uden varme og varmt vand i 56 timer.

Mange tusinde gæster fik skudt årets Kalundborg Rock’er godt i gang torsdag aften, med musik af Staying Alive og ikke mindst Arrival from Sweden med deres kæmpe ABBA show. Torsdagen var i år taget med i anledningen af festivallens 20 års-jubilæum.

Endelig – var der helt sikkert mange som vil tænkte. Midt i august blev der lagt ny asfalt i Vænget. Vænget blev gravet op i starten af 2017 for at lægge helt nye kloaker og fjernvarmerør i jorden, derefter blev det første lag asfalt lagt, og normalt skal der så gå et års tid inden selve slidlaget lægges, når jorden har sat sig.

En februar aften i år fandt Spildopmagerne i Kalundborg en husholdningsmaskine proppet med pengesedler. Mange sedler. Et seks cifret pengebeløb faktisk 300.000 kr.. Det blev til en sommerserie i fire dele på DR2, med Anders Lund Madsen som detektiv.

Rigtigt mange lagde vejen forbi Gørlev Flyveplads en søndag sidst i august, hvor Nord- Vestsjællands Flyveklub fejrede at det var 50 år siden at den første flyvemaskine fik luft under vingerne fra den lille flyveplads.

Rigtigt mange kikkede fordi for at sige tillykke, da Kim Kok først i september havde inviteret til åbent hus i forbindelse med han nu har været forpagter af Ubby Forsamlingshus i 20 år.

I år er det 20 år siden at Birgit og Hardy Vej åbnede Vejs Havecenter i Høng, først i september sagde de farvel, og har overdraget nøglerne til Kristian Olsen som skal køre det populære havecenter videre.

Raklev Skole kunne d. 6. september fejre 60-års fødselsdag. Det blev en festlig dag med en række af indslag dagen igennem.

Det flyder med cykler, indkøbsvogne og andre effekter på havbunden ud for havneparken, men en flok dykkere fra Kalundborg Dykkerklub brugte en del af en weekend i september til at rydde op efter svineriet.

Det store omfattende byggeri Kultur- og Bevægelsespark Høng er nu nået så langt at der midt i september var inviteret til rejsegilde. 

Avista Oil er nu nået så langt med deres ny opførelse af deres raffinaderi på havnen i Kalundborg, at der i september var inviteret til rejsegilde på det store byggeri. Under teltdugen er der sket rigtig meget siden første spadestik, faktisk står hele stålkonstruktionen færdig og beholdere, pumper og varmevekslere er sat ind, nu begynder arbejder så med at få monteret de mange kilometer rør, lige som der skal trækkes kabler.

Sølvi Storsæter Bjørgum er ny direktør for Equinor Refining Denmark A/S, med hovedsæde i Kalundborg. Hun afløser Jofrid Klokkehaug. I september var der inviteret til goddag og farvel reception.

Martin Thyssen og Magnus Trædmark Jensen fra Cykling uden alder fik sidst i september overrakt Frivilligprisen 2019

Der var inviteret til skraldefest på genbrugspladsen i Gørlev, sidst i september. Her kunne alle komme forbi og kikke i containerne og tage det, de kunne bruge, helt uden nogle løftede pegefingre, og det var der mange som benyttede sig af.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0