AnnonceLuk annonce
Året der gik - 2. kvt. 2020

26-12-2020

Af Gitte Korsgaard & Jens Nielsen kontakt@tv-kalundborg.dk

2020 er ved at rinde ud, og håbet lyder på et 2021 med knap så mange udfordringer, som COVID-19 har givet de fleste i indeværende år. TV-Kalundborg tager her et tilbageblik på nyhederne i Kalundborg Kommune i året, der er gået. Vi har samlet de begivenheder fra kommunen i 2020, der har haft læsernes størst bevågenhed, i fire indslag, delt op efter kvartal.

April:

Teknik- og Miljøudvalget sagde i begyndelsen af april ja til, at der kan opføres et Aldi supermarked på Sct. Jørgensbjerg.

April var også måneden, hvor den populære festival på Gisseløre i Kalundborg, Kalundborg Rock’er, måtte aflyse årets festival grundet COVID-19, og herunder forbuddet mod store forsamlinger.

 

I april blev Inbicons demonstrationsanlæg for produktion af 2. generations bioethanol, beliggende på Asnæsværkets grund i Kalundborg, solgt til RE Energy, og produktion af håndsprit blev straks påbegyndt, da der var mangel på denne i hele landet.

Ligeledes blev det måneden, hvor man påbegyndte at udleje kollegieværelser på det nye kollegium, beliggende på det tidligere sygehus i Kalundborg, og interessen var stor.

I april oplevede borgerne i Kalundborg ligeså en hæsblæsende biljagt gennem Kalundborgs gader. En mand i en guldfarvet Mercedes havde ikke lyst til at tale med politiet, da han blev bedt om at standse, og det blev starten på en langvarig biljagt, der bl.a. gik gennem Ubby, Jerslev og til slut Kalundborg.

Maj:

I begyndelsen af maj var der kampvalg mellem to kandidater fra Socialdemokratiet i Kalundborg om, hvem der skulle stå i spidsen for Socialdemokratiet i Kalundborg til næste års kommunalvalg. Medlemmerne stemte om, hvem der skulle være partiets spidskandidat.

I Mange år har der været et stort ønske om en cykelsti til Røsnæs, og maj var måneden, hvor drømmen gik i opfyldelse. Det var nemlig måneden, hvor den nye cykelsti til Røsnæs for alvor begyndte at tage form, da der kom asfalt på det meste af strækningen.

Tilbage i sommeren 2017 brændte Avista Oils (nu Avista Green) raffinaderi på havnen i Kalundborg ned til grunden. Maj blev 2020 blev måneden, hvor det store telt, der har overdækket byggepladsen hos Avista Green blev taget ned, og det nye raffinaderi kom til syne.

I maj blev det også besluttet, at den nye Kultur- og Bevægelsespark i Høng skal være centrum for DM i Skills i 2022, hvor godt 300 unge i 45 forskellige fag skal kæmpe om DM i Skills.

Maj blev også måneden, hvor man igen kunne besøge sine ældre på plejecentrene i kommunen efter en tid, hvor der har været umuligt grundet de meget strikse retningslinjer jf. COVID-19.

H.K.H. Kronprinsen besøgte i maj RE Energy i Kalundborg for at følge produktionen af ethanol, der anvendes til håndsprit. Anlægget er placeret på Asnæsværket. H.K.H. Kronprinsen fik fremvist anlægget, som producerer en stor del af de cirka 100.000 liter ethanol til desinfektion, især håndsprit, som Danmark dagligt har brug for under Coronakrisen.

Vestsjællands Brandvæsen måtte midt i maj sendte alt disponibelt mandskab fra stationen i Kalundborg til en brand på Biogasanlægget på Asnæsvej. Meldingen lød på ren metangas i bygningen. Der var tale om brand i en ætsende rensevæske, der bruges i produktionen, men brandfolkene fik heldigvis hurtigt kontrol med branden.

Maj var også måneden, hvor LykkeLiga blev en realitet i SBI-Svebølle Boldklub. LykkeLiga blev startet i 2016 af den tidligere landsholdsspiller, Rikke Nielsen, der er mor til Magda som har Down Syndrom. Siden har LykkeLiga spredt sig over hele landet, og altså også til Kalundborg Kommune, hvor lokale børn i alderen 5-15 år med udviklingshandicaps og specielle behov kan spille håndbold med ligesindede.

I slutningen af maj meddelte Novo Nordisk, at de investerede 150 mio. kr. i en ny produktionslinje i Kalundborg, hvor de i Kalundborg i fremtiden skal pakke tabletter – Novo Nordisk seneste satsning inden for diabetescare.

Juni:

I begyndelsen af juni meddelte Kalundborg Kommune, at en lokal projektudvikler havde anmodet kommunen om at igangsætte lokalplanlægning for etageboliger på et godt 16.000 kvadratmeter stort område øst for Klosterlunden/nord for Holbækvej i Kalundborg.

Det 16.465 kvadratmeter store område er beliggende med Meny Kalundborg som nærmeste nabo, og skal ifølge projektoplægget rumme mellem 80 og 190 lejligheder som etagebyggeri i to og tre plan.

Det blev også i juni, at Gørlev fik en Expert butik. Butikken får til huse sammen med Punkt1 og Lysmesteren, og det er Steen Jensen og Jesper Abkjær Petersen fra Punkt1 i bl.a. Kalundborg, der igen valgte at udvide.

Juni bød desværre også på en voldsom brand i Hovedgaden i Viskinge, hvor en trelænget beboelsesejendom brændte ned i en voldsom brand. Flere biler gik også til i branden.

Biograferne fik lov at åbne op igen over hele landet, hvilket naturligvis betød, at også Kino Den Blå Engel i Kalundborg åbnede op ig igen fik gang i både popcornmaskiner og filmfremvisere.

I juni 2020 kom det største infrastrukturprojekt på tegnebrættet nogensinde i Danmark et skridt nærmere en realisering. I kølvandet på første fase af forundersøgelsen til en fast Kattegatforbindelse skal den rådgivende ingeniørvirksomhed Cowi være med til, at udarbejde et mere detaljeret beslutningsgrundlag for, hvor Kattegatforbindelsen bedst kan etableres både på land og over hav. Opgaverne udføres for Vejdirektoratet, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og Sund & Bælt.

I juni gik Kalundborgegnens Antennelaug i gang med den største investering i foreningens historie. Projektet er delt op, men første tiltag – billig tilslutning, er nu en realitet. Derefter skal internettet opgraderes til gigabit.

Mange var glade for, at ’Kolde Fødder’ (Havnegrillen) i havneparken igen åbnede i juni 2020. Så kunne kalundborgenserne igen få pølser, bøfsandwich, grillkyllinger og is på den elskede havnegrill.

I juni blev det meddelt, at en samlet bevilling på 120 mio. kr. skal skabe rammer og indhold for et forsknings- og uddannelsesprogram i Kalundborg, der skal tiltrække studerende på kandidatniveau fra ind- og udland. Ambitionen er at styrke Kalundborgs position på det bioindustrielle område for på den måde, at styrke det samlede produktionsdanmark. Fysisk skal bygningerne ligge på Stejlhøj tæt ved Station Øst samt området, hvor Professionshøjskolen Absalon ligeledes skal i gang med at bygge.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0