AnnonceLuk annonce
Året der gik - 2. kvt. 2019

26-12-2019

2019 er ved at rinde ud, derfor tager vi et tilbageblik på nyhederne i året der er gået. Vi har samlet de vigtigste begivenheder som er sket i 2019 i Kalundborg Kommune, i fire forskellige indslag. Her følger 2. kvartal 2019

Først i april blev der taget første spadestik til Kultur- og Bevægelsespark Høng. Et stort projekt til hele 58 mio. kr. Et spændende byggeri på i alt 2.350 m2 indendørs arealer og 3.800 m2 udendørs arealer, som kan samle unge som ældre til alt fra kulturelle arrangementer, undervisning og sociale aktiviteter til en lang række idrætsgrene som fx fodbold, håndbold, badminton, gymnastik, dans, kampsport og yoga.

De seks Galloway kvier som er sat ud på Gisseløre, havde det med at tage på springtur i det kolde vand. En tirsdag først i april var den så gal igen, endnu engang var de sluppet ud af indhegningen, men denne gang tog de på en længere tur, faktisk var de nået helt ud til sejlrenden i Houget, før det lykkedes en sejler, iført våddragt, at få kvierne vendt, da han sejlede ud til dem på sit SUP board.

Godt 500 løbere stillede en lørdag i april til start i HedeDanmark Røsnæs Trail. Deltagerne fik masser af udfordringer og højdemeter i det kuperede terræn på Røsnæs, men også en flot naturoplevelse. HedeDanmark Røsnæs Trail havde to ruter, en på 11 km. hvor godt 300 deltagere var tilmeldt, og godt 200 var tilmeldt den lange rute på 32 km.

Der var fadøl i literkrus og Heidi’er i mange versioner da Fuglede Idrætsforening påskelørdag havde inviteret til Bierfest i ‘Jerslev Stadthalle’. 750 feststemte gæster havde taget festtøjet på og fik et brag af en bierfest. Fuglede IF kunne sætte endnu en succes ind på festkontoen.

Krydstogtskib Magellan anløb som det første skib Ny Vesthavn i Kalundborg d. 22. april, og borgerne var inviteret til åbent hus på det store nye havneareal. Desværre viste det sig at der er en fejl på selve kajvæggen, og derfor ligger NY Vesthavn stille hen uden at blive benyttet, mens der kæmpes om hvem der har fejlen.

Gæsterne stod nærmest i kø for at ønske Trine og Morten Nystrup tillykke med Postgaarden, da de først i maj slog dørene op til de gamle lokaler, som havde gennemgået en flot renovering. Rigtigt mange ville gerne se hvor flot det er blevet, der var nærmest kø for at ønske ægteparret tillykke med det meget vellykkede resultat.

Pizza Mia i Vænget Kalundborg blev ødelagt efter en voldsom brand natten til søndag d. 5. maj. Kino Den Blå Engel fik røgskader i forbindelse med branden og måtte holde lukket i et stykke tid. Branden var påsat, men gerningsmanden er endnu ikke anholdt.

Et spændende byggeri blev indviet på Røsnæs Havn i maj måned. Byggeriet, som er en lillebror til det maritime aktivitetshus, indeholder kajakhotel, mødelokale og en havnekiosk. Borgmester Martin Damm klippede den røde snor.

En mandag sidst i maj indviede Kalundborg Gymnasium og HF første etape af en stor til- og ombygning til en samlet pris af godt 30 millioner kroner. Der var stor ros til de lokale håndværkere.

Flere veje blev oversvømmet i forbindelse med et skybrud i Kalundborg sidst i maj. Det gav oversvømmelser af vejene flere steder, bl.a. var viadukten på Hovvej oversvømmet, og på Hareskovvej ud for Casa Danica var der også høj vandstand på kørebanen, og flere biler gik i stå og måtte trækkes eller skubbes væk. Den megen vand gav også problemer i rundkørslen ved OK tanken på Sydhavnsvej, her stod der også rigtigt meget vand på kørebanen, og på Røsnæsvej, ved krydset mod Gl. Røsnæsvej, gav vandet også problemer for trafikken.

Rasmus Paludan besøgte sidst i maj Kalundborg. En gruppe voksne muslimer sørgede for, at besøget forløb helt uden problemer. Flere hundrede borgere var mødt op på Klostertorvet i Kalundborg, da Rasmus Paludan, stifter af partiet Stram Kurs, besøgte byen i forbindelse med sin valgturne landet rundt. Et besøg, der forløb uden problemer blandt andet takket være en gruppe muslimer fra Kalundborg.

Folkemøde Kalundborg i Høng 2019 blev det største nogensinde. Rigtigt mange debatter, stande og et stort underholdningsprogram for hele familien. I år var folkemødet flyttet til p-pladsen ved Høng Centret, og det skulle vise sig at være en god ide.

Tre nye vejstrækninger i Kalundborg fik nye navne, efter at borgerne havde haft mulighed for at komme med forslag til navne på de nye veje. Forbindelsen mellem Rynkevangen-Stejlhøj, forbi den nye Station Biotekbyen Kalundborg øst, navngives Rynkevangen. Den nye forbindelsesvej fra genbrugsstationen på Asnæsvej og til Engvejen navngives Genvejen. Den meget omtalte nye vej fra Herredsåsen og til Raklev, kom til at hedde Herredsåsen, med begrundelsen i at området har heddet Herredsåsen i historisk tid, og at det samtidig er et navn der er velkendt lokalt.

Stranden på Bjerge Sydstrand og Ornum Strand er fyldt med tang. En gruppe sommerhusejere indkaldte til møde for at stå stærkere over for kommunen. Historien om tang på stranden kom til at fylde meget i løbet af sommeren.

DR lavede optagelser i Kalundborg til en ny dramaserie. Dramaserien er i otte afsnit, hvor en del af optagelserne altså foregår i Kalundborg, uden at Kalundborg egentligt har noget med serien at gøre, her var bare den rigtige location i naturskønne omgivelser. Dramaserien sendes i efteråret 2020.

Kalundborg Kommune indviede sidst i juni den nye badezone i havneparken. Mange benyttede lejligheden til en dukkert. Lige så længe der har været snakket havnepark i Kalundborg har der været et stort ønske om et havnebad. Drømmen er nu gået i opfyldelse, en badezone er nu markeret ud for havneparken.

Lokalpolitiet i Kalundborg måtte flere gange i løbet af sommeren forbi havneparken for at fortælle brugerne af havnebadet, hvordan man opfører sig i det offentlige rum. Et af de helt store problemer i havneparken er det nyetablerede havnebad, det er nemlig ikke tilladt at bade uden for den gule badezone, men det kniber meget for de unge at overholde reglerne, for der er nemlig ingen skilte der fortæller om reglerne for badning i havnebassinet.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0