AnnonceLuk annonce
Året der gik - 2. kvt. 2018

27-12-2018

Vi har samlet de vigtigste begivenheder som er sket i 2018 i Kalundborg Kommune i fire forskellige indslag. Her følger 2. kvartal 2018

Der var fadøl i literkrus og Heidi’er i mange versioner da Fuglede Idrætsforening påske lørdag inviterede til Bierfest i ‘Jerslev Stadthalle’. 760 feststemte gæster havde taget festtøjet på og fik et brag af en bierfest. Videoen fra bierfesten blev i gen i år en af de mest sete på TV-Kalundborg.dk - se film, klik her

En overrasket Beate Fogh-Larsen modtog først i april Lions Prisen Kalundborg 2018 for at være en af drivkræfterne i foreningen Familie og Samfund´s forårsmøder der foregår i Årby Forsamlingshus og som med meget stor succes har kørt i mange år med spændende foredragsholdere.

En fredag eftermiddag i april mødtes medlemmer fra de forskellige faglige organisationer i Kalundborg for at vise, at man står sammen for at finde en fælles løsning på overenskomstforhandlingerne. Efter velkomst ved fællestillidsmand for BULP Pernille Hass Pedersen, gik de omkring 100 fremmødte offentlige ansatte og en lille gruppe stilladsarbejdere gennem Kordilgade i et fælles optog.

32.000 arbejdstimer over 14 år. Så lang tid har det taget at renovere det 100 år gamle damplokomotiv OHJ 38. Lokomotivet der nu står som nyt, blev præsenteret for indbudte gæsteren lørdag formiddag sidst i april på Høng Station.

Danmarks Lego entusiastforening ’Byggepladen’ afholdte deres årsmøde i Kalundborghallen sidst i april. Den store Lego udstilling tryllebandt i den grad både børn og voksne. Lokale Brian Søholm Larsen viste en lille del af sin samling, som er optaget i Guinness World Records.

Kalundborg Energi og Handel slog dørene op på Slagelsevej 239 B i Kalundborg, først i maj, hvor der handles med træpiller, brænde, briketter og flaskegas. John Nissen har solgt sit firma J.N. Handel og Service på Slagelsevej (bag Rema 1000), hvor der de sidste 10 år er solgt træpiller, briketter, brænde og gas. Det er Klaus Mourits Erck Nielsen, som pr. 1. maj har købt forretningen, og både skiftet firmanavnet og adressen.

Novo Nordisk underskrev først i maj en aftale med Kalundborg Kommune om køb af omkring 100.000 m2 jord i forbindelse med det eksisterende areal ved Stejlhøj i Kalundborg, som Novo Nordisk købte i 2016, og hvor virksomheden åbnede et nyt laboratorium i 2017.

Restaurant Naes på Strandhotel Røsnæs i Kalundborg vandt finalen i konkurrencen ’Bedst på Sjælland’. Lam fra Røsnæs var med til at sikre sejren.

Bestyrelsen i oliegiganten Statoil har besluttet at skifte navn til Equinor. Det gælder dermed også for raffinaderiet i Kalundborg. Midt i maj kunne Jofrid Klokkehaug, adm. direktør, Statoil Refining Denmark, hejse selskabets flag med det helt nye navn Equinor ved administrationsbygningen på Melbyvej, dermed er det slut med Statoil navnet, både i Kalundborg og i resten af verden.

I maj blev den helt nye legeplads i havneparken indviet, og ifølge de mange børn som var mødt op, er legepladsen i den grad godkendt. ”Synes i ikke den er flot,” spurgte borgmester Martin Damm de mange fremmødte børn. ”Joooooooooo,” lød det i kor, ”og den er så sej” kom den fra en pige i flokken. Legepladsen har hele sommeren været flittigt benyttet.

Et sommerhus på Fredskovvej Vest, ved Bjerge Sydstrand. blev totalskadet efter en brand sidst i maj. Branden var startet i forbindelse med at der blev lagt tagpap på huset. 

Folkemøde Kalundborg i Høng bød sidst i maj på fornyelse i form af flere kulturelle indslag og et debattelt med foredrag, og så var vejret helt perfekt til at mødes. 2019 udgaven af folkemødet flyttes til p-pladsen ved Høng Centret.

Sidst i maj skete der et tyveri mod en medarbejder fra pengetransportfirmaet Loomis da han var ved at fylde penge i en dankortautomat på Torvet i Ubby. Den ung mand fra pengetransportfirmaet blev overrasket af en mand som kom ned gennem loftet da han var ved at lægge penge ind dankortautomaten på Torvet i Ubby. Politiet har i november anholdt to mænd i sagen.

Efterspørgsel fra en række kunder om mere plads til opbevaring af containere fik først i juni Kalundborg Havn til at udvide conternerterminalen. Kalundborg Container Terminal er blevet udvidet med yderligere 3.000 kvadratmeter. Her er der plads til at opstille ekstra 200 stk. 20 fods containere ud over de mange, som allerede står oplagret på containerterminalens område.

Kalundborg BMX Klub fik i juni nøglerne til den helt nybyggede BMX-bane i Tømmerup. Kalundborg BMX Klub er de sidste fire år blevet mere og mere amputeret, Kalundborg Forsyning har nemlig bygget på en stor del af det gamle baneanlæg på Dokhavnsvej, men nu kan BMX klubben se fremad med en helt nybygget bane opført efter internationale mål.

Hvidebæk Fjernvarmeforsyning har investeret hele 29 millioner kr. i en ny halmkedel, i juni blev det hele vist frem for borgerne. Efter 26 års drift var det blevet tid til at udskifte halmkedlen på Hvidebæk Fjernvarmeforsyning. Den nye halmkedel blev leveret i foråret 2017 og en større ombygning af varmeværket gik i gang. Den nye halmkedel er nu taget i brug og såvel de nye bygninger som er opført, og hele udendørsarealet er færdigt, og derfor havde varmeværket indbudt borgerne til et Åbent Hus-arrangement hvor stål, avanceret elektronik og masser af blanke rør blev vist frem, en samlet investering på 29 millioner kroner.

Ørsted og Bigadan har opført et stort biogasanlæg ved Asnæsværket, der skal genanvende restprodukterne fra Novozymes’ og Novo Nordisk’s produktion i Kalundborg. I juni blev anlægget så indviet af Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt. Biogasanlægget har efterfølgende givet store lugtgener, især for de nærmeste naboer. Der arbejdes fortsat på at løse problemet.

Beboerne på Raklev Plejecenter har fået en sansehave, en eftermiddag sidst i juni blev haven indviet. Den røde løber var rullet ud, der var vin i glassene og alle beboerne på Raklev Plejecenter var samlet for at indvie deres helt nye sansehave.

Sankt Hans aften i havneparken i Kalundborg må betegnes som en succes, mere end 1000 mødte op til årets bålfest. For andet år i træk blev Sankt Hans aften en succes i havneparken, det skønnes at langt over 1000 børn og voksne havde fundet vej i det flotte vejr, hvor solen skinnede og blæsten trods alt var til at holde ud.

Danmark er videre til ottendedelsfinalerne ved VM, det blev fejret i havneparken. Mere end 1000 fodboldfans var  mødt op i havneparken for at følge det danske landshold. Alle VM kampe blev vist på storskærmen i havneparken.

Stafet For Livet blev sidst i juni skudt i gang i Munkesøen i Kalundborg for første gang nogensinde. I et døgn gikm eller løb 300 deltagere for at støtte kampen mod kræft. Arrangementet gentages igen i 2019.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0