AnnonceLuk annonce
Erhverv: Maskinforretning fra far til søn

24-09-2016

Ejer af Årby VVS & Maskinforretning, Steen Gammelby. Foto: Gitte Kordgaard

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Steen Gammelby overtog Årby VVS og Maskinforretning fra sin far i 1999. Det har i mange år været en succesfuld maskinforretning, og er det stadig, men det er dog ikke længere landbrugsmaskiner, der bliver solgt i forretningen, men havemaskiner.

Steen Gammelby lavede Årby VVS og Maskinforretning om til at sælge havemaskiner i stedet for landbrugsmaskiner, og det har været en succes til trods for, at de ligger ude på landet.

”Det kræver enorme lokaler og virkelig kraftige ressourcer at sælge landbrugsmaskiner, og det har vi ikke herude. Derfor valgte jeg at lave forretningen lidt om til at koncentrere sig mere om havemaskiner og den slags,” siger Steen Gammelby.

Mange tror, at Steen Gammelby overtog Lundgaards Maskinforretning, da han lukkede i 2004, men det er ikke tilfældet.

”Jeg overtog hans folk, fordi de henvendte sig hos mig, men jeg har aldrig købt hans forretning, som mange tror. Jeg ansatte bl.a. Johnny Ljungdahl, der har stor forstand på havemaskiner, og vi slog pjalterne sammen. Han er dog på pension i dag,” fortæller Steen Gammelby.

Årby VVS og Maskinforretning har helt fra begyndelsen lavet VVS arbejde, men tingene ændrede sig i 1998, da Steen Gammelby fik autorisation i forbindelse med, at lovgivningen havde ændret sig omkring det at udføre VVS arbejde.

”De lavede en del VVS før den tid, min far var fx med, dengang alle skulle have centralvarme, så der var meget at lave. I dag har vi vel ikke mere, men det er bare nogle andre slags opgaver end dengang, også fordi reglerne for VVS jobs har ændret sig markant fra tidligere,” siger Steen Gammelby.

Årby VVS og Maskinforretning har både jobs for hr. og fru Jensen, ligesom de også har jobs for boligforeninger, Kalundborg Kommune og indimellem også har projekter kørende.

Det lå i kortene

Steen Gammelby er 57 år, og født og opvokset i Årby, hvor han altså stadig arbejder. Han bor i dag i Bastrup sammen med sin kone. Tidligere var han godssmed på Lerchenborg Slot, men kom til sin fars forretning i 1986 og overtog den i 1999.

”Egentlig var det for at overtage forretningen, at jeg kom tilbage i 1986, men det skete ikke. Min far var ikke klar på det tidspunkt. Jeg fik i stedet job i forretningen, og overtog den så i 1999,” siger Steen Gammelby.

”Det var egentlig ikke min plan, men den lå lige til højrebenet, og jeg har altid hjulpet til i forretningen. Jeg havde faktisk aldrig sommerferie, men det har mine børn nu altid haft, og jeg forventer ikke, at nogle af mine børn skal ovetage forretningen efter mig. I dag er det også langt mere normalt, at man siger fra i stedet for at gøre noget af pligt, som man gjorde mere dengang jeg var ung,” siger Steen Gammelby.

Faktisk mangler de pt. en medarbejder i forretningen. En der kan sælge og som har interesse i netop den slags forretning.

”Det skal ikke være hvem som helst, men derimod en, der virkelig gider det her. Jeg vil gerne mere ud til kunderne, men så længe jeg mangler en til at passe butikken her, er jeg bundet,” siger Steen Gammelby.

Alternativ energi

Steen Gammelby fortæller, at der kommer mange produktnyheder til næste år, og at de gerne vil satse noget mere på biobrændsel anlæg, ligesom de også  laver jordvarme, og luft til vand varme. I forretningen satser man i øvrigt på mærkerne Jonsered og Stihl Viking.

”Jeg vil gerne arbejde noget mere inden for alternativ energi. Fx overvejer jeg nu også at få pilleovne, men vi får at se, hvad tiden den bringer,” siger Steen Gammelby og smiler.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0