AnnonceLuk annonce
Åbningsfest for ’Byens hus’

17-03-2019

Af Jens Nielsen

SYMB er nu klar til at slå dørene op for deres nye lokaler på Kalundborg Station, og inviterer derfor alle interesserede til åbningsfest i ’Byens hus’.

Torsdag den 21. marts åbner SYMB, en foreningsdrevet socialøkonomisk virksomhed, dørene for SYMB - det nye borgerdrevne ”byens hus” for alle i Kalundborg og omegn. Alle er velkomne til den store åbningsfest i SYMBs nye lokaler på Banegårdspladsen 2 i det tidligere billetsalg og ventesalen. På dagen fejres både en åbningsfest og foreningens 3-års fødselsdag.

”Ligesom SYMB er for alle, er denne fest for alle. Til festen vil der flere, der siger nogle ord, og vi har planlagt en særlig åbningsceremoni. Der vil være masser af spændende mennesker, mulighed for at se de nye lokaler og selvfølgelig en bar med billige drinks,” siger Louise Kolbjørn, idékvinde og leder af SYMB, og tilføjer, at egnens borgere og andre interesserede er velkomne fra klokken 16.00 til 19-agtigt, og at der under arrangementet vil være indlagt små overraskelser til de fremmødte.

SYMB ønsker sig ikke blomster og vin, men hjælp, kompetencer og viden, der kan støtte udviklingen af SYMB og driften af huset - samt donationer og en masse nye medlemmer selvfølgelig.

På ønskesedler står der bl.a. puslebord, Falck kasse, mikrofonanlæg, et års forbrug af kaffe og skiltning til facaden.

Lokale ildsjæle skal være med til at drive stedet
Siden det blev kendt i lokalsamfundet, at SYMB flytter ind på stationen i Kalundborg, har flere lokale aktører henvendt sig. Der er indledt en række dialoger om mulige samarbejder med både lokale foreninger, men også med kommunale aktører, der ser nye muligheder i at samarbejde med en foreningsdrevet socialøkonomisk virksomhed som SYMB.

Og det er netop den type aktiviteter, DSB Ejendomme havde for øje, da de lejede lokalerne på stationen ud til SYMB:

”I DSB har vi en række tomme og halvtomme stationer fordelt ud over hele landet. Vi arbejder målrettet på at få lejet dem ud, så de igen kan blive et aktiv i lokalsamfundet, og her passer SYMB på Kalundborg Station perfekt ind. De skaber liv og aktivitet på stationen, og samtidig arbejder de målrettet på at engagere og skabe relationer til byen, hvilket er en styrke for projektets forankring i lokalsamfundet,” siger underdirektør i DSB Ejendomme, Jes Transbøl.

SYMB er for børnefamilier, studerende, tilflyttere, unge, ældre, iværksættere, kort sagt alle der har lyst til at engagere sig i lokalsamfundet.

Fakta om SYMB:

SYMB er en foreningsdrevet socialøkonomisk virksomhed, der forbinder mennesker, bygger fællesskaber og skaber mere liv og aktivitet i vores fælles lokalsamfund. Mennesker i SYMB opbygger relationer og netværk og udvikler en social deltagelse, som gør vores lokalsamfund mere robust. SYMB er et borgerdrevet hus og en fællesskabsplatform, hvor borgere mødes på tværs af de grupperinger, vi ofte inddeler os i. SYMB er med til at skabe et mere bæredygtigt lokalsamfund, hvor flere er med og færre falder ud.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0