AnnonceLuk annonce
Åbning af Røsnæs Fyr udsat på ubestemt tid

25-03-2020

Mange plejer at nyde en kop kaffe ved Café Fyret, men nu er åbningen udskudt på ubestemt tid. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Røsnæs Fyr var klar til at åbne dørene for endnu en sæson på Røsnæs, hvor man kan besøge det smukke gamle fyr og nyde en kop kaffe i caféen, men nu har coronakrisen udskudt åbningen på ubestemt tid.

Røsnæs Udvikling og Beboerforening (RUB) og Bo- og Aktivitet, Kalundborg Kommune var klar til endnu en sæson på Røsnæs Fyr, hvor der er åbent hver eneste dag lige indtil den sidste dag i efterårsferien.

Coronakrisen har stoppet stort set al aktivitet i landet, og det betyder også at sæsonåbningen af Røsnæs Fyr og Café Fyret på det yderste Røsnæs, er udskudt på ubestemt tid.

”Oprindeligt skulle vi have sæsonåbning på Røsnæs Fyr den 1. april for Kalundborg Kommune Bo & Aktivitet, og for vore frivillige den 4. april, men med den seneste udmelding har jeg sendt nedenstående ud til vores frivillige,” skriver formand for RUB, Troels Birk Kristoffersen.

De mange frivillige har fra formanden fået denne besked,

”På baggrund af myndighedernes seneste udmelding om at forlænge den delvise nedlukning af det danske samfund til og med den 13. april bliver vi desværre nødsaget til at udsætte sæsonåbningen af Røsnæs fyr ind til videre, og til der igen kommer ny information fra myndighederne. Det betyder også, at vi udsætter informationsmødet for fyrpassere, som skulle afholdes den 2. april på Dyrehøj Vingaard.”

I hverdagene er det Bo- og Aktivitet, Kalundborg Kommune, der passer såvel fyr som café, mens det er frivillige fra RUB der tager vagten i weekender og helligdage.

Røsnæs Fyr er en af de mest populære turistattraktioner i Kalundborg Kommune, med langt over 100.000 gæster hvert år.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0