AnnonceLuk annonce
Åbent hus på asylcentret

08-11-2016

Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Søndag den 20. november er der åbent hus på asylcentret i Kalundborg. Her kan alle komme forbi og se, hvordan dagligdagen foregår på centret.

Det har længe været planen, at asylcentret i Kalundborg skulle holde åbent hus, og nu sker det altså søndag den 20. november kl 11-14.

”Vi holder åbent for borgerne i Kalundborg, men alle interesserede er selvfølgelig velkomne. Men der er først og fremmest for at vise borgerne i kommunen, hvad det er for et center, der er lige her. Vi forsøger også at holde så meget åbent som muligt, så man kan se, hvordan hverdagen fungerer her hos os,” siger Bent Jahns, der er daglig leder af asylcenteret i Kalundborg.

Netop at vise, hvordan man bor på centret, hvad man laver og ikke mindst hvem man er er vigtigt for Kalundborg Asylcenter – både de ansatte, de frivillige men i høj grad også for de mennesker, der bor der.

”Det handler jo om, at man på denne måde kan få afklaret en masse af de spørgsmål, man måske går med omkring asylcenteret. Hvordan bor de, hvordan ser de ud, hvordan er de, hvad laver d osv. Her får man en mulighed for at snakke med os alle, og se det hele med egne øjne,” siger Bent Jahns.

Beboerne vil gerne snakke

Beboerne på asylcentret i Kalundborg synes også, at det er en glimrende idé at de får mulighed for at møde andre borgere i kommunen og snakke med dem. De er positive over for, hvordan de er blevet taget imod i Kalundborg, og Bent Jahns, der til daglig bor i København, er også selv positiv over for kalundborgenserne.

”De er først og fremmest meget glade for Kalundborg, og den måde, hvorpå folk har taget imod dem på. De har ikke oplevet de store ting, som har været ubehagelige, og det er slet ikke blevet, som flere nok frygtede. Vi er smeltet godt ind her. Men jeg kan ærligt sige, at jeg var forberedt på det værste, da jeg havde fået af vide, at Kalundborg var et af de hårde steder, men det passer ikke. Vi har jo slet ikke de problemer herude, som man hører om andre steder. Dermed ikke sagt, at alt er fryd og gammen, men der er ikke virkelige store problemer, som jeg ser det. Derudover er folk generelt søde og rare, og der er en masse frivillige, der gerne vil hjælpe, hvor de kan,” siger han.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0