AnnonceLuk annonce
Åbent hus på arkæologiske udgravning

17-08-2020

Museum Vestsjælland, Seminargravningsholdet fra Københavns Universitet er i fuld gang. Foto: Museum Vestsjælland

Åbent hus på den arkæologiske udgravning ved Herslev torsdag den 20. august kl. 16-18

Museets arkæologer er tilbage i Herslev ved Høng. Her graver de for anden gang på et velbevaret gårdanlæg fra 1200-tallet.

Gennem en årrække er der gjort en række spændende detektorfund på marken takket være engagerede detektorfolk. Der er foretaget en rekognoscering med stor hjælp fra Kalundborg arkæologiforening, hvor tegl, keramik, slagge mm blev opsamlet. I 2017 foretog museet en forundersøgelse, der afslørede over 600 stolpehuller og resterne af et gårdanlæg, der fremstod med bevarede syldsten og rester af gulvlag. I den tørre sommer i 2018 udgravende museet så dele af dette gårdanlæg i samarbejde med Århus Universitet og studerende herfra. Nu er de tilbage, denne gang i samarbejde med Københavns Universitet og studerende herfra.

Arkæologer har allerede fundet endnu en fase af gården og har gjort nogle spændende genstandsfund, og derfor inviteres alle interesserede til at komme forbi for, at høre mere om denne unikke undersøgelse og se de interessante fund, torsdag d. 20. august kl. 16-18.

Museum Vestsjælland følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer om afstand og hygiejne og søger for, at I kan være sammen - på afstand med min. 1 meter til hinanden og i mindre grupper.

Mødested: Parkering ved Herslevvejen 15, 4270 Høng.

Bemærk, at der er dårlige adgangsforhold for gangbesværede.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0