AnnonceLuk annonce
Åbent brev til Kalundborg Kommune.

09-04-2019

Læserbrev:

Kære Martin Damm – kære kommunalbestyrelse

I har fra kommunens side valgt at udlicitere rengøringen på de kommunale skoler til ISS. Vi vil derfor gerne give et indblik i, hvilke konsekvenser det har.

Siden rengøringen på Høng Skole blev udliciteret til ISS, er rengøringspersonalet blevet reduceret. Det tilbageværende rengøringspersonale skal dog stadig løse de samme opgaver som før. Vi oplever derfor et rengøringspersonale, der løber meget stærkt for at opfylde de urimelige krav fra ISS.

Det er dog ikke den eneste urimelighed, som rengøringspersonalet bliver mødt af. På skolen har vi en rengøringsassistent, som har gjort rent på skolen i næsten 25 år. Hver dag har hun knoklet for at gøre lokalerne og gangene brugervenlige, til glæde for både eleverne og personalet.

Hun er nu blevet fyret af ISS med den begrundelse, at hun ikke gør ordentligt rent. Intet kunne ligge fjernere fra virkeligheden. Hun knokler hver dag for at gøre lokalerne og gangene rene. Hun er særdeles pligtopfyldende, omstillingsparat og løsningsorienteret. Samtidig spreder hun glæde og varme med sit positive sind og er meget vellidt blandt både eleverne og personalet. Nu skal hun så opleve i slutningen af sit arbejdsliv at blive kasseret og ramt på sin faglige stolthed. Det er beskæmmende og uanstændigt.

Vi synes derfor, at I skal tage udliciteringen af kommunale opgaver til ISS op til overvejelse. Vi har forståelse for, at en kommune skal kigge på, hvordan ting kan effektiviseres og gøres for færre penge, men vi mener ganske enkelt ikke, at ISS bør varetage den opgave, med de urimelige vilkår de byder rengøringspersonalet.

Med venlig hilsen

Morten Brandt-Knudsen

På vegne af det pædagogiske personale på Høng SkoleFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0