AnnonceLuk annonce
Mange gæster til Åbent Hus på Allikelund Gymnasium

28-01-2020

Åbent Hus på Allikelund Gymnasium. Privatfoto.
kontakt@tv-kalundborg.dk

Gæsterne strømmede til Åbent Hus på Allikelund Gymnasium mandag aften. Efter lidt over 100 håndtryk var rektor Karen Marie klar til at byde alle gæsterne hjertelig velkommen til det, der var hendes første Åbent Hus på Allikelund Gymnasium. Et gymnasium, der i den seneste tid i høj grad har oplevet en opblomstring af studie- og ungdomsmiljøet.  

I løbet af aftenen blev alle de fremmødte klogere på de forskellige uddannelser på Allikelund. Med en studentereksamen fra Allikelund Gymnasium, om det er HHX eller HTX, kan man læse på de fleste videregående uddannelser. På HHX kan man vælge mellem studieretningerne International Økonomi eller Innovation, og på HTX kan man vælge mellem Biotek og Matematik eller Kommunikation, design og IT. PÅ HHX og HTX får eleverne både grundlæggende digitale og globale færdigheder, og på begge uddannelser lærer man om, hvordan man starter egen virksomhed, hvilket der er stor interesse for blandt de unge, da det virker tiltalende på mange, at få udsigten til være deres egen chef. 

Det er også tilfældet på de to andre uddannelser, som er under samme tag på Allikelund EUD (erhvervsuddannelser inden for handel, kontor og event) og EUX (kombineret erhvervsuddannelse og gymnasial uddannelse inden for handel, kontor og event). På EUD går man i skole i et år (grundforløb 1 og 2). Herefter veksler resten af uddannelsen mellem praktik og skole. Denne del af uddannelsen tager cirka to år. På EUX går man i skole i to år, og herefter er man erhvervsstudent. Man kan vælge at afslutte erhvervsdelen med to års praktik, eller man kan læse direkte videre. De EUX-elever, der læser videre, læser f.eks. økonomi, journalist, kommunikation og formidling, sprog eller de vælger at uddanne sig til lærer, pædagog, finansøkonom eller markedsføringsøkonom. I starten af uddannelsen har EUD og EUX en del af deres undervisning sammen. 

Ydermere rummer Allikelund også K10, som er tiende klasse. I det kommende skoleår vil eleverne her får et helt nyt tilbud, der bl.a. indebære, at de otte timer om ugen skal have et selvvalgt linjefag.

”De unge har så mange uddannelsesmuligheder, og uddannelserne forandrer sig hele tiden. Selv om det er muligt, at slå en masse information op på nettet, så kan det stadig for mange være en uddannelsesjungle at finde rundt i. Uddannelsesvalget er et vigtigt valg for de unge. Derfor var det også skønt at opleve, at der kom så mange til vores Åbent Hus,” siger en glad og tilfreds rektor Karen Marie Christensen, og tilføjer, at de holder endnu en omgang Åbent Hus på torsdag den 30. januar.

Se verden med Allikelund
Udsyn er en del af den almen dannelse, som Allikelund Gymnasium vægter højt. Derfor er der gennem de sidste 10 måneder ,med rektor Karen Marie Christensen i spidsten, skabt en tæt interaktion med erhvervslivet, så elevernes læring kobles til et indgående kendskab til virksomhedernes praksisproblemtikker. Udsynet handler også om et globalt udsyn. Derfor er der ligeledes lagt vægt på studieture med faglig tyngde. Som noget helt unikt tilbydes alle 1.g’ere at komme to uger til York i England, hvor de bl.a. kommer til at gå på University of York. Elever er enormt glade for dette internationale tilsnit, idet de både får styrket deres sprog, øger deres globale udsyn og får prøvet at læse på et universitet i udlandet. En unik chance, som giver flere unge blod på tanden i forhold til senere i livet at læse eller bo i udlandet. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0