AnnonceLuk annonce
´Åben Skole´

01-11-2016

Kalundborg Friskole.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Igen i år er der ’Åben Skole’ på bl.a. Kalundborg Friskole. Dagen skal engagere forældre til at tage et aktivt skolevalg, og derfor har man valgt at lave en ’Åben Skoledag’, hvor alle er velkomne til at komme forbi skolen. ’Åben Skole’ foregår på torsdag d. 3. november.

Kalundborg Friskole inviterer, sammen med resten af landets grundskoler, til Åben Skole torsdag den 3. november fra kl. 13.00 til 17.00.

Ofte vælger forældre den skole, der ligger tættest på bopælen. Men ikke to skoler er ens. Det er der heller ikke to børn, der er. Derfor bør forældres skolevalg bygge på et kendskab til alle skoler i lokalområdet. Ligesom lokalsamfundet bør kende sine skoler godt, når snakken falder på skole.

Kvalificeret skolevalg

Danske grundskoler er mangfoldige, og det vil gavne debatten om skolen, hvis flere kender mere til skolerne i deres lokalområde. Det vil kvalificere den løbende debat, og det kan også være med til at kvalificere skolevalget.

”Der er brug for at styrke familiernes bevidsthed om skolevalg. De danske grundskolers mangfoldighed giver dem mulighed for at vælge en skole, som passer til familiens værdier og ikke mindst deres barn. For at kunne tage et kvalificeret og aktivt valg på deres børns vegne, bør forældrene lære de nærliggende skoler at kende. Dét giver ’Åben Skole’ dem mulighed for,” siger René Tholander, der er skoleleder på Kalundborg Friskole.

Lær skolen at kende

Kalundborg Friskole byder alle, herunder forældre, bedsteforældre, naboer og almindeligt nysgerrige, til at komme og lære skolen bedre at kende.

”Vi har flyttet skoledagen til om eftermiddagen, så man kan se skolen i funktion – og så serverer vi kaffe og kage,” siger René Tholander.

Åben Skole foregår hvert år den første torsdag i november. Initiativet er sat i verden af De Frie Grundskoler samt Skole og Forældre, og alle grundskoler – de frie grundskoler som folkeskoler – er inviteret til at deltage i Åben Skole.

På www.aabenskole.dk kan du se, hvilke skoler der deltager.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0