AnnonceLuk annonce
Frisk fisk blev til lækker mad i børnehaven

10-09-2014
Den 10. september står der fiskepakker med årstidens grønt og mild karrysovs på menuen, når over 10.000 børn i flere hundrede daginstitutioner landet over spiser den samme ret til frokost. Det gør de for at minde forældre og politikere om, at de har ansvar for, at alle børn får et sundt og nærende frokostmåltid hver dag.
TV-Kalundborg besøgte Eventyrhuset på Klosterparkvej hvor børnene først blev præsenteret for den friske fisk inden der blev serveret lækker mad.
Børn har ret til en sund frokost
I dag har ganske få kommuner indført obligatoriske madordninger i børneinstitutioner.  Langt de fleste kommuner har i stedet pålagt forældrebestyrelserne et madvalg hvert 2. år. Her bestemmer forældrene, om de ønsker en frokostordning i institutionen, eller børnene skal medbringe hjemmesmurte madpakker. Og det skaber en usikkerhed om, hvorvidt alle børn får det sunde måltid, som de har ret til.
To fagforeninger i samarbejde
Medlemmerne af Kost & Ernæringsforbundet og FOA står i fællesskab bag maddagen. Sammen håber de, at eventen vil give anledning til, at forældre og politikere bliver opmærksomme på vigtigheden af at indføre madordninger i landets daginstitutioner.
 
Børn har brug for sund kost for at udvikle sig, koncentrere sig og lære nyt. Derfor har en sund frokost, ifølge arrangørerne, stor værdi for både børnene og for samfundet: 
jn


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0