AnnonceLuk annonce
Træn som en rigtig mand

21-02-2017

'Træn som Rigtige Mænd' kommer til Kalundborg. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

’Rigtige Mænd’ ruller snart over skærmen, og Kalundborg skal træne med. Kalundborg Kommune og tre idrætsforeninger opfordrer alle mænd til at tage udfordringen op og melde sig til træning sammen med kolleger og venner.

DR1 er på vej med en ny sæson af Rigtige Mænd, og som noget nyt kan alle danske mænd få samme type træning og udfordringer, som mændene i tv-programmerne. Det nye træningsfællesskab - Rigtige Mænd Sjakket - åbner online d. 1. marts.

”Det er en oplagt chance for at komme i form og træne sig op sammen med kolleger eller venner. Vi har mange mænd, der ikke får gjort nok for at holde sig i form. Derfor griber vi chancen og håber, at TV-programmet kan få nogle flere til at tage hånd om deres egen sundhed på en sjov måde,” siger Merete Mørch, sundhedskonsulent i Kalundborg Kommune.

Lokalt sammenhold

Kalundborg Firmasport, 5 Tårns Motion og Høng Gymnastikforening er sammen med Kalundborg Kommunes Sundhedsstab og Kultur og Fritid med til at arrangere den første store milepæl i mændenes træning: ’Rigtige Mænd Løbet’ d. 24. maj.

”Vi ved, at mænd har langt sværere ved at komme op af sofaen end piger. De har meget sværere ved at erkende, at de måske har brug for at komme i gang med noget andet fysisk end det, de udfører på deres arbejde,” siger Erik Johnsen, formand for 5 Tårns Motion. Han håber, at indsatsen vil få flere mænd til at melde sig ind i klubben.

Hos Høng Gymnastikforening handler ’Rigtige Mænd Sjakket’ om at udvikle mulighederne for at dyrke idræt i Høng og omegn:

”Ideen med ’Rigtige Mænd’ hænger rigtigt godt sammen med vores motto om at være klubben med plads til alle. Vi deltager også i GoRun, som vi starter op 25. marts, og det kunne blive et “mødested” for de rigtige mænd, så de fysisk mødes én gang om måneden, og på den måde udvikler deres sammenhold,” siger Trine Birkmose, formand for Høng Gymnastikforening.  

Seerhit

Rigtige Mænd var et seerhit i 2015 for DR1, der noterede rekordhøje seertal i de 10 programmer, hvor hele Danmark lærte Smeden, Palle, Hammer, Lindy og Jonas at kende som nogle mænd, der sammen tog hånd om deres egen sundhed i et fællesskab præget af værkstedshumor.

I år er træningsfællesskabet ’Rigtige Mænd Sjakket’ skabt for at udvide Rigtige Mænd-universet fra tv-underholdning til en bevægelse og et nyt fællesskab for alle mænd. Mænd landet over er inviteret indenfor i universet, når fem nye Rigtige Mænd går i Lindy, Hammer og de andre kendte Rigtige Mænds fodspor i en ny programrække på DR1: de kan følge samme træningsforløb på et hold fra lokalområdet eller arbejdspladsen. Der er samlet inspiration, udfordringer, træningsøvelser og konkurrencer, og tilmelding kan ske fra 1. marts på www.rigtigemænd.dk.

”Rigtige Mænd Sjakket er for alle mænd, som gerne vil have det sjovt, og som er klar til at udfordre sig selv, vennerne eller kollegerne. Mændene er sammen i hold af fem, og de tester sig selv undervejs og kan hele tiden følge deres egen udvikling. De kan også konkurrere mod hold i deres egen kommune, på arbejdspladsen eller f.eks. følge hvilken smed eller tømrer i landet, der forbedrer sig mest frem mod Rigtige Mænd Løbet,” siger projektleder i Dansk Firmaidrætsforbund, Dan Hansen, om træningsfællesskabet.

Efter løbet den 24. maj lever træningsfællesskabet videre, så den positive udvikling kan fortsætte – også frem til 2018, hvor der igen vil være ’Rigtige Mænd Løbet’.

Nordea-fonden støtter projektet med 22,7 mio. kr. i 2017 og 2018.  Samarbejdspartnerne er Dansk Firmaidrætsforbund, MakeitBee Production, DR1 og Syddansk Universitet.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0