AnnonceLuk annonce




Provinsens specialiteter - Snaps på Reersø

03-06-2015

11 forskellige snapse byder Christian Bistrup Damlund på. Foto Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Der er blevet større interesse for specialiteter rundt omkring i Danmark, og mere fokus på gode danske/lokale råvarer. Også Kalundborg har spændende ting at byde på inden for dette område.

TV-Kalundborg har talt med Christian Bistrup Damlund på Reersø, der laver snaps. Ikke blot almindelig snaps, men kryddersnaps i alle mulige variationer – lavet på gode danske råvarer.

I små 40 år har Christian Bistrup Damlund nu lavet kryddersnaps. Det er en hobby, og han nyder at finde nye ting at putte i sin hjemmelavet snaps, som venner og bekendte nyder godt af. Det handler nemlig bl.a. om, at få mad og drikke, der er lavet på gode råvarer. Christian Bistrup Damlund laver kryddersnaps af både krydderurter, frugt og nødder.

”Jeg er oprindeligt fra Bornholm. Min mor havde et morbærtræ i haven, og hun lavede kryddersnaps med morbær. Jeg drak ganske vidst ikke snaps som ung, men jeg tror, at det er der, at jeg har min interesse fra,” siger Christian Bistrup Damlund, der i dag bor sammen med sin hustru på Reersø.

Ifølge Christian går vi mere og mere tilbage til at lave tingene selv. I dag er vi mere bevidste om de gode råvarer, og det gælder både yngre og ældre. I Christians køkken står fx tre store rugbrød til hævning, for hvorfor købe brød, når man selv kan bage noget, der smager bedre og er sundere.

Snapseture

Christian Bistrup Damlund arrangerer ’snapseture’ sammen med sin hustru, og de er populære.

”Vi er vel en 20-30 stykker, der går rundt på Reersø og ser på, hvad man kan finde og bruge i kryddersnaps. Vi går vel rundt herude et par timer, og ender derefter på campingpladsen og får halmristede sild og snaps. Det er meget hyggeligt. Det er dog mest ældre, der deltager, men også enkelte unge har været med, og det ser ud til, at den slags fanger flere af de yngres interesse,” siger han og fortsætter:

”Da min datter begyndte at drikke, købte hun det der fæle syntetiske vodka med smag, men fandt hurtigt ud af, at jeg kunne lave det både bedre og billigere. Så i dag, drikker hun langt hellere fars kryddersnaps.”

Ikke så svært

Christian Bistrup Damlund fortæller, at det i virkeligheden ikke er så svært at lave sin egen kryddersnaps. Det er meget lig at lave krydderolie og kryddereddike, når man laver kryddersnaps.

”Jeg kender mange, der laver både krydder-olie, eddike og snaps. Det er ikke særlig svært, det handler jo i virkeligheden også om, hvad man kan lide for en smag.

Min yndlings kryddersnaps var Christian Bistrup Damlunds hindbærsnaps. Skål.



Klik her for at se billeder



Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0