AnnonceLuk annonce
95-årig beboer genfinder glæden i Kalundborg Kommune

23-09-2020

Else flyttede ind på Loch Ness Plejecenter i Kalundborg Kommune som enlig, undervægtig og afhængig af sin kørestol. Halvanden måned senere har hun genfundet glæden ved at gå igen.

Den 8. august 2020 flyttede Else på 95 år ind på Loch Ness Plejecenter med sin kørestol. Der var ingen, der havde regnet med, at hun i dag ville være i stand til at gå igen.

”Da Else kom ud til os, lagde jeg mærke til, at hun havde en god stilling i kørestolen. Jeg begyndte så at spørge ind til, hvorfor hun ikke kunne gå. Dét var der ingen, som havde et svar på. Så jeg besluttede mig for at prøve at gå med hende”, fortæller social- og sundhedsassistent, Nora Hansen.

Før Else flyttede ind på plejecentret, boede hun alene i sit eget hjem indtil den dag, hun faldt og blev indlagt på hospitalet over en længere periode.

I dag træner Else sammen med Nora seks gange om ugen. De går flere meter rundt omkring i plejecentret ved hjælp af en rollator, som Else kan støtte sig til. Næste skridt er Digirehab, som er et tilbud til ældre i hjemmeplejen i Kalundborg Kommune. Nora er i gang med at udarbejde et meningsfuldt træningsforløb til Else, der skal styrke hendes muskler og øge hendes livskvalitet.

Dialog, pleje og et godt fællesskab

”Gennem dialog, pleje og et godt fællesskab tilbyder vi Else et sundt miljø, som er  med til at genopbygge hendes selvtillid, livsglæde og livsværdi. Det har medført til, at hun i dag lever et sundere liv, hvad angår hendes vægt og psyke”, fortæller Joan Jakobsen, teamleder på Loch Ness Plejecenter.

Da Else kom til plejecentret, vejede hun 35 kg. Gennem dialog og god pleje har Else genvundet appetitten og taget 8 kg på i løbet af blot halvanden måned.

”Det er til UG alt sammen. Jeg havde slet ikke forventet, at jeg skulle komme til at gå igen. Jeg synes, at vi har det meget godt. Der er god mad, god træning og vi taler pænt til hinanden. Det er det dejligste sted, jeg er kommet” , fortæller Else, beboer på Loch Ness Plejecenter.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0