AnnonceLuk annonce
95 år og stadig aktiv fotograf

27-10-2018

Borcher Petersen er stadig aktiv som fotograf selv om han har rundet de 95. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Borcher Petersen har rundet de 95 år, men han er stadig aktiv med sit kamera og i sit mørkekammer, desuden er han æresmedlem af Kalundborg Fotoklub.

Borcher Petersen, Kalundborg er en rigtig ’fotoørn’, og selv om han nu har rundet de 95 år, er han stadig aktiv med både sit kamera og i sit mørkekammer i kælderen i huset på Røsnæsvej, hvor han bor sammen med sin kone Tove.

Borcher Petersen er oprindeligt født på Lolland, men fra 1952 og frem til pensionen i 1983 var han maskinarbejder på motorfabrikken Bukh i Kalundborg, men rigtigt mange kender Borcher i forbindelse med flotte sort/hvid billeder, for siden 1966 har han været et meget aktivt medlem af Kalundborg Fotoklub og har vundet en lang række af præmier for sine flotte billeder.

Borcher Petersen blev i øvrigt udnævnt til æresmedlem af Kalundborg Fotoklub i 2013.

I forbindelse med klubaftenen i fotoklubben i denne uge havde Borcher Petersen taget en lang række af sine billeder med under armen, billeder som hver især har sin helt egen historie, og Borcher elsker at fortælle hvor og hvordan billedet er blevet til.

”Nu skal du fokusere på billederne og ikke på sådan en gammel knægt som mig, jeg kan fanden gale mig ikke li’ at se mig selv på billeder,” siger Borcher, mens de flotte billeder bliver pakket ud på et bord.

Den 95-årige fotograf er selvfølgelig ikke så aktiv som før i tiden, men der bliver stadig taget billeder, vel at mærke med film, den digitale verden er aldrig flyttet ind hos Borcher, og derfor bliver filmen fremkaldt i mørkekammeret i kælderen og billederne fremstillet med forstørrelsesapparat og kemi.

En tur til hjemegnen

I forbindelse med klubaftenen blev der vist billeder fra en tur til Borcher Petersens hjemegn på Lolland, hvor tre medlemmer af fotoklubben i foråret tog Borcher med på udflugt, og hvor han levende fortalte om sin tid på Lolland, bl.a. gik besøget til den kirke hvor han var blevet konfirmeret.

Fotoklubmedlem Benny Iversholt havde fået fremstillet et bog til Borcher Petersen med billeder fra turen, som han fik overrakt.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0