AnnonceLuk annonce
9 km. vej forurenet med olie

04-09-2019

Olieforurening på en 9 km. lang strækning. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Et køretøj svinede en strækning på omkring 9 kilometer med olie, tirsdag sidst på eftermiddagen.  Vestsjællands Brandvæsen brugte 25 sække med kattegrus for at begrænse skaden.

Mandskab fra Vestsjællands Brandvæsen blev tirsdag omkring kl. 18 tilkaldt til olieforurening på en vejstrækning fra krydset Lerchenfeldvej/Gåsetoftevej og ad Gåsetoftevej, Kåstrupvej, Holbækvej helt ud til Birkendegård, en strækning på 9 kilometer.

En slange eller et rør til et hydraulik system på en lastbil eller et landbrugsredskab var sprunget i krydset Lerchenfeldvej/Gåsetoftevej uden at chaufføren opdagede det, derfor var der spildt olie over den lange strækning, værst på Gåsetoftevej, og det sidste stykke kun hvor køretøjet havde drejet.

Tre mand fra Vestsjællands Brandvæsen brugte hver to en halv time på at strø kattegrus på den værste forurening, i alt 25 sække kattegrus blev der brugt.

”Der er tale om adskillige liter olie som der er spildt, men der er tale om en vegetabilsk olie, så der er ingen fare for naturen,” fortæller indsatsleder fra Vestsjællands Brandvæsen, Jan Clausen.

Synderen til forureningen blev ikke fundet.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0