AnnonceLuk annonce
60.000 liter vand for at slukke brand

16-05-2020

Af Jens Nielsen

Alt disponibelt mandskab blev afsendt da der fredag aften udbrød brand hos Kalundborg Bioenergi. Brandfolkene arbejde frem til kl. 02 natten til lørdag og har brugt 60.000 liter vand for at slukke og køle bygningsdele.

Fredag aften kl. 20.41 blev Vestsjællands Brandvæsen kaldt til brand hos Kalundborg Bioenergi på Asnæsvej. Alt disponibelt mandskab blev tilkaldt, i alt 13 mand, for at bekæmpe flammerne, der var startet indendørs i et maskin- og kemikalierum hvor der blandes kemikalier til fabrikkens gasvaskeanlæg.

”Meldingen lød på brand i bygning med ren metangas, og min første indskydelse var da også, skal vi have evakueret hele området omkring fabrikken, men så snart vi fik de første strålerør på og fik slået flammerne ned, så kunne jeg se, at det ikke var så voldsomt,” fortæller Jan Clausen, indsatsleder ved Vestsjællands Brandvæsen, og fortsætter,

”Der gik kun et kvarters tid så havde vi branden under kontrol, og så var der egentligt kun efterslukning og køling tilbage, men det varede også til kl. 02 i nat,”

Selve bygningen hvor branden er opstået er opført i u brandbart materiale og stålkonstruktionen i kedelrummet er bygget sådan at den kan holde i 60 minutter inden den kolapser, oplyser indsatslederen.

Ingen fare for en eksplosion

Der breder sig en bekymring blandt borgerne, og især naboerne, når der er ild i et biogasanlæg, men der er ikke grund til bekymring, oplyser Jan Clausen.

”Der er ingen gas under højt tryk, så der er ingen fare for at der kan ske en eksplosion, gassen bliver først sat under tryk når den skal ud på naturgasnettet,” siger han.

Hvad der er årsag til at branden er startet skal politiet teknikere nu undersøge.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0