AnnonceLuk annonce
Video: 60 år, stadig ung og fuld af engagement

20-08-2019

Tekst, foto og video: Jens Nielsen

Firhøjskolen i Føllenslev kunne tirsdag fejre 60-års fødselsdag, det blev fejret lige fra morgenstunden og til ud på aftenen.

Flaget blev hejst i flagstangen lige fra morgenstunden i det flotte solskinsvejr og der blev sunget fødselsdagssang, da Firhøjskolen i Føllenslev tirsdag fejrede deres 60-års fødselsdag. En fødselsdagsfest som varede hele dagen og aftenen med.

Sidst på eftermiddagen var forældre og bedsteforældre inviteret til fest, som startede med et flot sambaoptog af skolens næsten 200 elever og en fællessang af Nik og Jay, inden skoleleder Lisbeth Thaulow holdt sin fødselsdagstale til elever og forældre.

I dag er det præcis 60 år siden at Firhøjskolen blev indviet, eleverne kom fra Nekselø, Havnsø, Føllenslev, Særslev og Favrbo. Den gang var det amtets største landsbyskole, også kaldet en centralskole.

”Dengang kostede det 1.490.000 kr. at bygge Firhøjskolen, faktisk noget billigere end forventet, da der var afsat 2 mio. kr. til byggeriet, det sker vist ikke i vore dage at det går sådan,” sagde skolelederen bl.a. i sin tale, og fortsatte,

”60 år, stadig ung, fuld af engagement, fællesskab, dygtige elever og ikke mindst personale.”

Herefter afslørede Julie og Markus fra 9. klasse, skolens gave til eleverne, et vægur, som har været et stort ønske gennem flere år.

”Vi vil gerne vise at tiden på Firhøjskolen aldrig står stille,” sagde Lisbeth Thaulow, inden de mange elever og forældre samlede sig i klasselokalerne til fællesspisning.

Skolen havde også lavet en flot udstilling af billeder gennem tiden, og fødselsdagsfesten bød også på revy og diskotek.

Flere af skolens tidligere elever og lærere var også inviteret med til fødselsdagsfesten.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

12002