AnnonceLuk annonce
540 børn i Kalundborg kommune lever i fattigdom

21-11-2018

Nye tal fra Danmarks statistik har netop vist, at uligheden i Danmark stiger. De rigeste er blevet markant rigere, mens de fattigste forbliver i fattigdom. Siden krisen er de ti procent fattigste blevet fattigere, mens de ti procent rigeste tjener ca. 18 pct. mere, skriver Jonas Ghiyati, lokal folketingskandidat for SF, i en pressemeddelelse.

”Kontanthjælpsloftet har kastet flere tusinde børn ud i fattigdom og det er en høj pris at betale for at få nogle få hundrede mennesker i arbejde. Alene i Kalundborg kommune er der 540 børn der lever under fattigdom, svarende til 5,6 %. Det viser en rapport udarbejdet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Når vi får en ny regering, bliver at rive det forhadte kontanthjælpsloft ned, vores første prioritet,” skriver Jonas Ghiyati.

Den lokale folketingskandidat for SF fortsætter ” Børn vælger jo ikke selv deres forældre, og det kan ikke være rigtigt at de skal lide under, at deres forældre ikke har arbejde”

I morgen torsdag, vil SF som led i en landsdækkende kampagne, gøre opmærksom på sagen, også i Kalundborg, hvor Jonas Ghiyati kan træffes i morgen tidlig på Kalundborg Station og i morgen eftermiddag ved Rema 1000 på Klosterparkvej.

”Alle børn har ret til en god start på livet. Vi kan ikke være bekendt at sætte en kæp i hjulet for nogle børn ved at fastholde dem i fattigdom. I dag er der kommet en ny rapport der viser at andelen af hjemløse unge i Danmark er den højeste i Norden. Det bliver ikke bedre, hvis vi ikke fjerner kontanthjælpsloftet,” fortæller Jonas Ghiyati.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0