AnnonceLuk annonce
500 unge fra hele Sjælland besøger Kalundborg virksomheder

17-01-2017

Der er stor spørgelyst, når de unge er på besøg hos Kalundborg Forsyning. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Flere hundrede elever inviteres på besøg hos Kalundborgs mange bioteknologiske virksomheder. Formålet er at give dem indblik i branches muligheder.

Der er rullet en stor charmeoffensiv ud blandt Kalundborgs ingeniørvirksomheder i håb om at vække de unges interesse for den kommende ingeniøruddannelse i byen.

500 elever fra flere af Regions Sjællands gymnasier skal over de næste tre måneder på besøg hos blandt andet Novo Nordisk, Novozymes, Kalundborg Forsyning og NNE Pharmaplan. Her skal de få et større indblik i bioteknologi og branchens karrieremuligheder.

Årsagen er, at University College Sjælland til september åbner en ny diplomingeniøruddannelse målrettet byens virksomheder.

De første hold af elever har allerede været på besøg, og de unge gæster får under besøget blandt andet et indblik i, hvordan man tackler spildevand og skaber rent vand hos Kalundborg Forsyning, og de hører også om jobmuligheder.

Uddannelsen i Kalundborg hører under University College Sjælland, og den er etableret med massiv opbakning fra de store industrivirksomheder i Kalundborg-området og Kalundborg Kommune.

Kalundborg Forsyning åbner sammen med de øvrige industrivirksomheder dørene for de unge, som står overfor at vælge uddannelse.

”De unge ser på vand på en helt anden måde i dag end tidligere. Interessen er større, og det samme er spørgelysten. Meget mere end jeg tidligere har oplevet. Der bliver lyttet og spurgt meget mere - også når vi fortæller om rensning af spildevand og behandling af overfladevand fra Tissø - emner som ellers ikke er så sexede. De unge har fået øjnene op for, at der er tale om ressourcer og spændende uddannelsesmuligheder, når det gælder vand.” fortæller Lars Sørensen, teamleder hos Kalundborg Forsyning.

Kalundborg Forsyning er glad for, at de unge har mulighed for at besøge virksomhederne, inden de beslutter sig for en uddannelse.

Samarbejdet mellem de store industrier, inklusiv Kalundborg Kommune, karakteriseres som enestående, for det praktiseres ikke ret mange andre steder i Danmark.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0