AnnonceLuk annonce
500 løb for en god sag

14-11-2016

500 løbere stillede til start på Torvet i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Mandag var det ’World Diabetes Day’, det markerede Novo Nordisk med løb og information.

Verdensdiabetesdagen er en global kampagne og FN-dag, som prøver at skabe opmærksomhed omkring diabetes. På verdensplan har ca.415 mio. diabetes, derfor gøres der en aktiv indsats for at informere om sygdommen, også i Kalundborg hvor Novo Nordisk, traditionen tro, arrangerede motionsløb, med start og mål på Torvet. Lige godt 500 løbere, store som små, var tilmeldt ruter på 2,2, 5 eller 10 km.

Michael Hallgren, produktionsdirektør for Novo Nordisk i Kalundborg, skød løbet i gang sidst på dagen, mandag, og selv om det regnede var der god stemning blandt de mange motionsløbere, som støttede den gode sag.

Det var Kalundborg Løbeklub (KIF) der stod for afviklingen af motionsløbet.

Løber for Josephine

For 46-årige Sussi Lodall, der arbejder på Novo Nordisk i Kalundborg, blev diabetesløbet noget helt specielt.

Jeg skal løbe mit første løb nogensinde i dag til Verdensdiabetesdagen. Først nu - med den rette motivation - er det lykkedes for mig at "knække løbekoden" og jeg er blevet helt vild med det”, fortæller Sussi Lodall, og fortsætter, Jeg løber for Josephine på 11 år, som har haft diabetes type 1 siden hun var to år. Hun er den sejeste! Hun brokker sig aldrig på trods af sygdommen og alle de ting som følger med. Josephine har insulinpumpe på 24 timer i døgnet. Alligevel er Josephine bare en glad og smilende pige med overskud til andre.

Josephine er en meget nær bekendt til Sussi Lodall og Sussi havde til dagens løb fået trykt ’Jeg løber for Josephine’ på sit løbetøj.

Jeg er glad for at kunne være med til at støtte et godt formål med løbet i dag. Josephine - og verdens ca. 415 millioner andre diabetikere - har fortjent al den støtte og opmærksomhed de kan få., siger Sussi Lodall.

Bliv tilmeldt vores nyhedsbrev og få en e-mail hvergang der er nyt på TV-Kalundborg.dk, KLIK HER

Sundhedstelt

På Klostertorvet var opstillet et stort telt hvor der var en række af tilbud, bl.a. med information om sundhed, motion, der blev målt blodsukker, blodtryk, smagt sund juice og god kaffe, man kunne møde Kalundborg diabetesforening, tale med diabetes sygeplejerske, fodterapeut, og Ubberup Højskole delte ud af lækre sunde retter.

Om World Diabetes Day (WDD)

WDD markeres hvert år den 14. november verden over og det er International Diabetes Fundation (IDF), der står bag. Formålet er at sætte fokus på både diabetes og de komplikationer, som ofte følger med sygdommen – samt på forebyggelse og behandlingsmuligheder. På verdensplan markerer mere end 1 million mennesker WDD i mere end 56 lande.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0