AnnonceLuk annonce
5-årige Holger fangede sin første hornfisk

26-04-2020

5-årige Holger fangede sin første hornfisk i lørdags. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Hornfiskesæsonen er startet og mange steder i Kalundborg Kommune er der mulighed for at fange hornfisk. Lørdag var 5-årige Holger med på Kalundborg Havn.

År efter år drager mange tusinde lystfiskere afsted til de Danske kyster og fjorde, for at fange hornfisk. De første hornfisk er allerede at finde i midt april, men det er normalt først i slut april/start maj at de første store stimer af hornfisk er at finde. Et godt gammelt huskeråd er, at når rapsmarkerne springer ud, og er gule, så er hornfiskene kommet.

Og der er ingen tvivl om at hornfisken er kommet. Flere steder på Kalundborg Havn og i havneparken har lystfiskere stået med deres stænger i flere dage og hevet hornfisk i land.

Lørdag var Per Mikael Jensen også på havnen i Kalundborg, hvor det blev til seks flotte hornfisk, fire store der skal ryges, samt to mindre.

Med var 5-årige Holger, som fik bid og kunne hale sin allerførste hornfisk i land med lidt hjælp fra de voksne. En stor oplevelse for den. 5-årige Holger, som sikkert skal med på fisketur igen.

Per Mikael Jensen er administrator på facebookgruppen ’Kalundborg Fiskeren’, her er der masser af gode råd og ideer til lystfiskere.

Deltag i konkurrence

Kalundborg Kommune har, i samarbejde med Fishing Zealand og de tre lokale sportsfiskerforeninger i Kalundborg, Gørlev og Høng, i flere år afviklet Hornfiskefestival, men grundet Coved-19 er konkurrencen aflyst i år. I stedet er der taget initiativ til en alternativ online hornfiskekonkurrence, hvor man skal fotografere sin fangst. Konkurrencen foregår i perioden mellem 1. og 10. maj og er ganske gratis at deltage i. Læs mere, klik herFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0