AnnonceLuk annonce
42 nye boliger til psykisk udfordrede borgere er snart klar

11-04-2021

De nye boliger er opført på Hyldens Kvarter i udkanten af Høng. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

42 almene fleksible og funktionelle boliger, er snart klar til indflytning på Hyldens Kvarter i Høng. De nye boliger skal rumme psykisk udfordrede borgere, herunder borgere med misbrug og dobbelt-diagnoser samt fysiske handicaps.

Sidst i juli måned sidste år tog formand for Boligselskabet Alliken, Maja Hansen og formand for Socialudvalget, Gitte Johansen (V), første spadestik til det nye byggeri. Dengang var det bare en vindblæst mark, men nu er byggeriet så langt, at beboerne snart kan se frem til at flytte ind.

Byggeriet består af et fælleshus og 42 boliger fordelt i 4 bo grupper med henholdsvis 10 og 11 boliger i hver sin selvstændige bygning, placeret parvist på hver side af fælleshuset som er 400 kvadratmeter stort. En bogruppe indeholder boliger, fællesarealer og servicearealer. Alle bygninger er opført i én etage uden kælder.

Bygningerne skal fungere optimalt for psykisk udfordrede borgere, herunder borgere med misbrug og dobbelt-diagnoser samt fysiske handicaps. Boligselskabet Alliken i Kalundborg og Domea er bygherre på projektet sammen med Kalundborg Kommune.

Et byggeri til en samlet pris på 75 mio. kr.

Projektet er en del af Kalundborg Kommunes helhedsplan for det specialiserede voksen-socialområde.

”Byggeriet af de 42 nye boliger er jo en del af en større helhedsplan vi lavede i kommunen tilbage i 2017, hvor vi så på fremtidens behov, og boligerne skal være til borgere med psykiske udfordringer, og er et erstatningsbyggeri for Finderuplund i Høng, men også et byggeri der skal imødekomme den stigning vi kan se der er i behovet for boliger,” sagde Gitte Johansen i sin tale i forbindelse med det første spadestik i juni sidste år.

Det er arkitektfirmaet Vandkunsten som har slået stregerne til byggeriet og det er firmaet Adsbøll Enterprise som er hovedentreprenør.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0