AnnonceLuk annonce
40 år på Holbækvej

26-09-2020

Den 1. oktober er det 40 år siden at Lotte og Ole Jensen overtog servicestationen på Holbækvej i Kalundborg, det skal naturligvis fejres. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det er 40 år siden at Lotte og Ole Jensen overtog servicestationen på Holbækvej 12 i Kalundborg, det var dengang der stod Esso på skiltene og en liter benzin kostede 4,68 kr. Jubilæet fejres fredag d. 2. oktober fra kl. 12 til 17.

Tilbage i 1980 var Ole Jensen ansat som daglig leder hos Hans Frederiksen på Shell tanken på Slagelsevej og Lotte var ansat på Kalundborg Kommune, men da tilbuddet kom om, at overtage Esso servicestationen på Holbækvej 12 i Kalundborg den 1. oktober, slog de til. Det er 40 år siden, og de er der endnu, og har ikke fortrudt.

Dengang var der salg af benzin, en enkelt værkstedshal og en vaskehal. Det var også dengang der sejlede færger til Århus og når der kom et færgetræk, var der kø langt hen ad Holbækvej for at tanke benzin.

For 40 år siden var alt mere manuelt, dankort og kundekort blev kørt gennem ’slæden’ for at registrere beløbet, og kasseapparatet var også uden den store elektronik, og en værkstedstime kostede bare 79 kr.

Efterhånden kom der flere mekanikere på værkstedet, i 1987 blev Esso til Statoil og i 1993 blev værkstedsbygningerne på modsatte side af Holbækvej købt, og Ole Jensens Autoværksted etableret. Det var dengang man gav 11,95 for et Anders And blad.

Benzin og kiosksalg fortsatte som hidtil på Holbækvej 12. I 2004 blev tanken til en 1-2-3 selvbetjeningsstation. Det fortsatte nogle få år hvorefter benzinsalget stoppede og Lotte og Ole købte bygningerne.

I dag tilbydes der reparation af alle personbiler og varevogne, biludlejning, både til private og erhverv, trailersalg, og bilvask i den helt nye vaskemaskine. Der er i alt ni medarbejdere ansat hos Ole Jensens Autoværksted.

”Det har været 40 gode år, og det har selvfølgelig meget at sige, at vi har nogle gode faste kunder, både erhvervskunder og private kunder, og en række gode pålidelige medarbejdere som har været her i mange år, det er derfor man gider blive ved. Er der noget vi ikke savner, så er det benzinsalget, med lange åbningstider og vagtplaner for aften og weekendvagter,” fortæller Ole Jensen, der ikke har planer om at stoppe foreløbigt.

40-års jubilæet fejres ved en reception fredag d. 2. oktober kl. 12-17 for kunder, leverandører, venner og familie i værkstedlokalerne på Holbækvej.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0